Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс защити Рахийм Стърлинг относно последните критики към талантливия английски национал. Роджърс обаче рискува да си навлече неприятности в съблекалнята на мърсисайци, заявявайки, че крилото няма съотборници от световна класа в предни позиции.

През миналия сезон Стърлинг впечатли с играта си заедно с Луис Суарес и Даниел Стъридж, отчитайки се с 11 гола и 12 асистенции. През този сезон обаче Стърлинг записа серия от 21 мача без гол преди да отбележи два в четвъртфинала за Купата на Лигата срещу Борнемут в сряда.

Според Роджърс не е честно вината да се хвърля върху Стърлинг, който през този сезон трябва да се справя без преминалия в Барселона Суарес и без Стъридж, който има хронични контузии.

„Той се справя изключително за нас. През миналия сезон той бе младо момче на 18, 19 години, играейки с някои първокласни играчи, а този сезон това му липсва, това е реалността. Но той продължи и фокусът е с него. Той не вкара головете, които хората очакваха от него, но не това очаквам аз. Аз очаквам той да създава голове и да вкарва голове през сезона.“

„Тази вечер той се представи брилянтно“, допълни Роджърс за представянето на Стърлинг срещу Борнемут. „Неговата най-добра позиция е отляво, което му позволява да влиза навътре, но тази вечер той игра като Алексис Санчес. Два добри крака, намира пространство и не се плаши да играе с гръб към вратата. Той бе изключителен."

„Той се справя много добре. Има много внимание около него в момента, а притесненията около договора нямат нищо общо с него, зависи от неговите агенти да се споразумеят. Той просто трябва да се фокусира върху футбола“, завърши Роджърс.