Победният рейд на Лестър от началото на сезона беше спрян в домакинството на Тотнъм. Двата тима изиграха много здрав двубой, но така и не успяха да излъчат победител и след късна драма за 1:1, взеха само по една точка. 

Мачът предложи доста битка и интересни ситуации, но не и голове почти до самия край. В 80-та минута обаче Деле Али наруши нулевото статукво и откри за Тотнъм, но веднага след това Рияд Махрез изравни и така двата тима си стиснаха ръцете при равен резултат.  

Още в 8-та минута "шпорите" имаха шанс да открият, но ударът на Райън Мейсън не беше особено опасен. Домакините отговориха малко по-късно с удар на Марк Олбрайтън, но и той не намери целта. 

Най-напечени бяха минутите между 25-та и 28-та, когато лондончани имаха две възможности да открият. Първо Ерик Дайър с глава не засече по най-добрия начин подаването на Ерик Ламела, а три минути след това Каспер Шмайхел обра овациите на публиката. 

Тогава датският страж се намеси великолепно след мощен удар на Муса Дембеле от границата на наказателното поле след самостоятелна акция на белгиеца. Но в този случай отново гол нямаше. 

Най-спорната ситуация в мача дойде в 43-та минута. Тогава Рияд Махрез нахлу в наказателното поле на Тотнъм и падна на земята след задържане от противников бранител. Реферът обаче не видя ситуацията добре и не даде нищо, а имаше основания да даде дузпа. 

В началото на втората част отново гостите имаха инициативата, но направиха два пропуска чрез Насер Шадли и Ерик Ламела. В 63-та минута и Хари Кейн пропиля възможност да открие, като Шмайхел пак се намеси на ниво. 

Най-чистото положение до момента се откри пред Махрез в 69-та минута. Тогава той се измъкна от защитата на "шпорите" и остана очи в очи с Юго Лорис, но ударът му от близка дистанция срещна страничната греда. 

Така мачът вървеше в русло, в което не се виждаше как ще паднат голове, но точно тогава те дойдоха. Първо в 80-та минута Насер Шадли центрира страхотно, защитата на "лисиците" спря Кейн, но забрави за Деле Али, който на далечната греда с глава откри резултата. 

Но радостта на гостите не трая дълго. Само две минути по-късно най-активният за домакините Рияд Махрез с перфектен изстрел от наказателното поле не остави шансове на Лорис и изравни. 

До края Лестър беше по-активният тим и имаше шанс и Махрез можеше да се превърне в абсолютния герой за тима си, като донесе пълния обрат. Неговият удар от близка дистанция и от упор в 87-та минута обаче беше отразен от Лорис и статуквото се запази. 

Така в крайна сметка повече попадения не паднаха и двата тима си тръгнаха с по точка. Така активът на Лестър вече е седем пункта, докато на Тотнъм е само две и лондончани продължават да търсят първата си победа от началото на сезона. 

Всички резултати от Англия в съботния ден: 

Манчестър Юнайтед - Нюкасъл 0:0

Кристъл Палас - Астън Вила 2:1

Лестър - Тотнъм 1:1

Норич - Стоук Сити 1:1

Съндърланд - Суонси 1:1

Уест Хем - Борнемут 3:4