Отборът на Борнемут постигна първата си победа в английската Висша лига по меко казано впечатляващ начин. Футболистите на Еди Хоу надиграха Уест Хем с 4:3 като гост в мач от третия кръг на местното първенство, в който Калъм Уилсън се отчете с хеттрик. Новаците в елита дръпнаха с 0:2 на "Болейн Граунд" и макар домакините да намериха начин да изравнят, "черешките" записаха първи точки в актива си.

Ударното начало на гостите бе дадено в 11-ата минута, когато Саймън Франсис демонстрира настойчивост отдясно по атаката и точно пред аутлинията отне топката от съперник. Последва центриране към Калъм Уилсън, който с красив плонж изпрати кълбото под гредата за 1:0.

Новаците в елита дръпнаха с 2:0 в 28-ата, когато голяма грешка в отбраната на „чуковете“ позволи на Уилсън да се разпише отново и той го стори с хладнокръвие.

Лондончани върнаха едно попадение рано-рано във втората част, когато получиха дузпа. Марк Ноубъл се зае с изпълнението й в 48-ата минута и оправда доверието с точен удар до дясната греда.

Само пет минути по-късно домакините изравниха резултата. Диафра Сако изпрати остър шут в обсега на Артур Боруц, който реагира и спаси, но Шейху Коуяте беше на точното място, за да направи добавка – 2:2.

Радостта на Уест Хем не продължи дълго, тъй като в 66-ата минута Марк Пю върна аванса на Борнемут. Макс-Ален Градел свърши чудесна работа, като насъбра няколко защитничи пред дъгата и с пас вляво намери своя съотборник. Пю с хубав финт литна застигащия го защитник и прати топката в далечния ъгъл.

Единадесет минути преди края Уест Хем остана с човек по-малко на терена след директен червен картон на Карл Дженкинсън. Бившият играч на Арсенал подцени една изритана топка и точно до тъчлинията Сако му я отне и тръгна към вратата. Дженкинсън посегна и го задържа с ръка в наказателното поле, а от дузпата Уилсън оформи своя хеттрик.

Надеждите на Уест Хем бяха съживени само 4 минути след този епизод благодарение на Модибо Майга. Нападателят направи впечатляващ рейд през централната защита на гостите и плъзна топката в долния ляв ъгъл.

Това обаче бе всичко в мача и така лондончани записаха втора поредна загуба в Премиършип. Те остават 10-и с три точки, докато Борнемут със същия актив една позиция по-назад.