Манчестър Юнайтед загуби първи точки този сезон, след 0:0 у дома срещу Нюкасъл. За "свраките" това бе втора точка от първите три мача.

Юнайтед стартира много силно, и бе натикал Нюкасъл в половината му, но след като измина първият половин час от двубоя, тимът на гостите се поокопити, и започна да поглежда към Серхио Ромеро. Второто полувреме бе по-интересното и в него Юнайтед можеше да накаже пасивната игра на противника, но в защита Нюкасъл бе достатъчно стабилен.

Още в третата минута Уейн Рууни се измъкна между двама защитници на Нюкасъл, и получи топката сам срещу вратаря, но бе в засада, пращайки я към него.

Тим Крул се намеси навреме при един по-опасен удар на Хуан Мата в 15-та минута, но най-чистото положение за първото полувреме се откри пред гостите. В първия си мач като титуляр за Нюкасъл, Александър Митрович нацели гредата с глава.

В първия си старт за Ман Юнайтед пък Бастиан Швайнщайгер изкара 58 минути, преди да отстъпи мястото си на Майкъл Карик.

В 80-та минута резервата Чичарито пропусна едно от най-чистите положения за домакините през второто полувреме, а след това и удар с глава на Крис Смолинг бе избит от голлинията. В добавеното време Флориан Товен бе на крачка да добави топката в мрежата, след удар на Сисе, но не успя да увенчае дебюта си с гол.

Майкъл Карик отправи мощен удар в оставащото време, но и той не реши мача в полза на Манчестър Юнайтед.

Така двата състава взеха по една точка от сблъсъка, след 0:0, и интересно второ полувреме на "Олд Трафърд".