Българската легенда Стилиян Петров отклони и последната оферта за завръщане на терена през този сезон. Тя беше от аматьорския Нънийтън Таун, като от там му предлагаха да е играещ помощник-треньор на отбора, но Стенли тактично е отказал предложението. 

Според вестник "Бирмингам Мейл", бившият полузащитник е поискал да се концентрира върху треньорското си обучение, което кара в момента. Той учи в школата за треньори на ФА Къп и се очаква да има резултати още до края на годината. 

Стенли искаше да се върне на терена с екипа на бившия си отбор Астън Вила, с който дори проведе предсезонна подготовка. Но точно когато всички очакваха да получи договор до края на сезона, мениджърът Роберто ди Матео изненадващо реши да не му предлага контракт. 

Това разочарова изключително много българската легенда, но той вече гледа напред. Иначе той има сериозен опит по терените в долните дивизии на Острова, тъй като игра там още по времето, докато се бореше с левкемията. Той искаше да изиграе един сезон на професионално ниво, за да се раздели подобаващо с любимия си спорт, но Вила не му даде тази възможност.