Мениджърът на Астън Вила Роберто Ди Матео вече е нарочен за уволнение от клубното ръководство. Това стана ясно след вчерашното реми 1:1 с Нюкасъл от 9-ия кръг на Чемпиъншип.

Италианецът дойде през лятото с основната цел да върне бирмингамци обратно в елита, а също и бе човекът, който реши да не предлага договор на Стилиян Петров. Италианецът дотук обаче тотално се проваля, като в изминалите 9 срещи записа едва 1 победа и цели 6 ремита. От всичките 24 участника във втория ешелон на английския футбол само четири състава са отбелязали по-малко голове от Вила. Дори намиращият се на дъното Уигън има 10 попадения на сметката си, докато „виланите“ са с 9.

Още по-лошите новини за Ди Матео са, че босовете в клуба вече са идентифицирали евентуалния му заместник. Става дума за бившия треньор на Хъл Сити Стив Брус, който минава за специалист по промоциите в Англия. 55-годишният Брус също има желание да работи в отбора, макар че най-вероятно назначението му няма да бъде прието добре от феновете предвид факта, че преди време наставникът води градския съперник – Бирмингам.