Стилиян Петров разкри как е научил, че няма да получи договор като футболист в Астън Вила и защо е бил толкова изненадан от новината.

Стилиян направи това в откровено интервю за talkSPORT, в което обясни, че мечтата му е била отнета.

Както е известно, Стилиян имаше голямото желание да се завърне на терена три години, след като преждевременно сложи край на кариерата си заради левкемията. Той получи шанс да тренира с бившия си отбор, но в крайна сметка мениджърът Роберт Ди Матео не пожела да го остави в състава си.

Разочарованият Стилиян проговори: Щях да играя безплатно за Вила!

„Няма да се върна на терена, не и като играч. Това ми бе отнето. Сърцето ми бе отнето. Борих се толкова здраво, не се случи. Беше смешно как се случи всичко. Не го очаквах, защото няколко дни по-рано бяхме на тренировката и вървяхме заедно с Роберто (Ди Матео, мениджърът на Вила б.р.). Той ми казваше колко добре се справям, какво вдъхновение съм”, разказа Стенли.

„И изведнъж в понеделник сутрин ме придърпа и тогава научих новината, че няма да получа нищо. Не бях казал на момчетата какво ми казаха преди тренировката. Той (Ди Матео) ме пита, дали все пак искам да участвам в тренировка. Аз съм професионалист и му казах, че бих тренирал. Играхме 5 на 5, Брад Гузан дойде след тренировката при мен и ми каза: ‘Изглежда, че ще успееш’, а аз се обърнах и му казах, че не мисля, че ще успея. Той ме попита защо и аз му обясних за разговора и той просто не можеше да повярва, не можеше да стои прав. Казах му, че така е във футбола, трябва да го приемеш и да продължиш напред”, завърши Петров.