Дойде време за реваншите от втория кръг в евротурнирите. Четирите наши представители Лудгорец, ЦСКА, Литекс и Ботев продължават да мечтаят, кои повече, кои по-малко. Всички те гостуват в реваншите. Какви са шансовете им за класиране? Нека да поразсъждаваме.

ЛУДОГОРЕЦ – ДЮДЕЛАНЖ 99:1. След 4:0 в първия мач за нашия шампион, това е съотношението. Лудогорец е пълен фаворит срещу люксембургския тим и това отчетоха дори в белградския Партизан, където, доста непрофесионално все пак, предварително обявиха в официалния си сайт цените на билетите за все още евентуалния двубой с Лудогорец. Във Великото херцогство разградчани могат да правят ротации, могат и да експериментират. А ТРЯБВА да покажат, че загубата от Хасково е била просто едно отпускане, едно подценяване, една грешка в началото на дългия път. Грешка, която е осъзната и няма често да се повтаря.

ЦСКА – ЗИМБРУ 55:45. Резултатът от София 1:1 принципно е смятан за неудобен за съответния домакин преди реванша на чужд терен. Но ЦСКА има по-голяма класа, повече опит и в крайна сметка това би трябвало да натежи в двойния сблъсък с молдовците. „Червените“ показаха как се лъже съперник при гостуване в първия кръг от първенството срещу Литекс в Ловеч. Сега трябва да повторят упражнението и в Кишинев. Българите са леки фаворити заради тези аргументи и независимо от резултата в първия мач.

БОТЕВ ПД – САНКТ ПЬОЛТЕН 60:40. „Канарчетата“ изтръгнаха мъчна победа с 2:1 в края на първата среща. Австрийците са корав съперник, независимо, че са втородивизионен тим. Но българските шансове за класиране са за предпочитане, независимо от трусовете при пловдивчани в последно време. Трябва да бъдем оптимисти, но умерени, не прекомерни. Австрийците ще трябва да бележат и това ще отвори пространства за контри. Лошо би станало, ако Санкт Пьолтен поведе в резултата. Така че – внимание!

ЛИТЕКС – ДЬОШГЬОР 10:90. След 0:2 на свой терен какво друго ни остава да прогнозираме...Ловчанлии пропуснаха своите шансове у дома, но видимо не са се предали. Дано пък късметът, за който непрекъснато говори Балъков, да проработи в Унгария. Има някаква мъждукаща светлинка, все пак. Но е ясно, че Литекс ще подгони дивото, след като е изпуснал питомното.

Така че – три от четири български отбора, продължаващи в следващия етап от двата евротурнира, изглежда реалистична прогноза.