ЦСКА не успя да започне с победа евроучастието си в Лига Европа. „Армейците“ се завърнаха в евротурнирите след две години отсъствие. ЦСКА обаче стигна само до равенството 1:1 при домакинството си на Зимбру Кишинев в първия мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. „Червените“ доминираха през целия двубой, но не успяха да стигнат до победата. Срещата се игра на националния стадион "Васил Левски" пред около 5 хиляди зрители. 

 ЦСКА имаше превес в началото на мача. В 3-та минута Еденилсон Бергонси стреля, но неточно в аут. Две минути по-късно Иван Стоянов стреля слабо и Денис Русу улови топката без никакви проблеми. Венцислав Василев изненада вратаря на Зимбру в 8-та минута с далечен удар, но Русу все пак успя да избие топката в корнер.

Първата по-сериозна опасност пред вратата на ЦСКА бе в 24-та минута, когато Кирил Павлючек стреля с глава, но в страни от левия стълб на вратата на Якуб Дивиш.

ЦСКА бе близо до това да поведе в резултата в 27-та минута, когато Маркиньос стреля от границата на наказателното поле на Зимбру, Денис Русу не успя да избие добре топката и тя попадна в Орелиен Жоаким, който отблизо стреля, но в страни от десния стълб на вратата на молдовския отбор. 

Зимбру поведе в 31-та минута, когато Анатоли Чептин центрира от фаул в наказателното поле на ЦСКА, където Сергей Алексеев засече топката с глава и тя влетя в левия ъгъл на вратата на Якуб Дивиш.

ЦСКА бързо можеше да изравни резултата, след като в 33-та минута Тони Силва прокара топката към Орелиен Жоаким, който стреля, но ударът му бе блокиран.

Тони Силва получи контузия и бе принудително сменен в 35-та минута от Антон Карачанаков. След това Силва бе откаран от стадиона с линейка.

В 39-та минута се откриха две последователни възможности пред Орелиен Жоаким, но той не успя да реализира нито една от тях.

ЦСКА успя да изравни в 41-та минута, когато Венцислав Василев центрира в наказателното поле на Зимбру, след което Антон Карачанаков засече топката отблизо и я изпрати в долния ляв ъгъл на вратата на Денис Русу.

Още в началото на второто полувреме Стойчо Младенов направи втората си смяна, като извади от игра Стивън Сънди, а на негово място се появи Мартин Камбуров.

ЦСКА трудно навлезе във второто полувреме. В 66-та минута Антон Карачанаков стреля от фаул, но Денис Русу успя да избие топката в корнер. Девет минути по-късно Маркиньос центрира от фаул в наказателното поле на Зимбру, Денис Русу не се намеси убедително и изпусна топката, но Пламен Крачунов не се ориентира бързо и това позволи на вратаря да улови кълбото. В 82-та минута Антон Карачанаков центрира остро от фаул в наказателното поле на Зимбру, но Денис Русу успя да избие топката.

Зимбру бе на път да шокира ЦСКА в 86-та минута, когато Александру Гросу бе оставен непокрит и стреля, но топката срещна левия стълб на вратата на Якуб Дивиш.

Две минути преди края на редовното време Борис Галчев стреля от около 22 метра, но в страни от десния стълб на вратата на Денис Русу. В 89-та минута Антон Карачанаков центрира от корнер в наказателното поле на Зимбру, след което Апостол Попов стреля с глава, но в аут.

ЦСКА можеше да стигне до победата в последните секунди на срещата, когато Антон Карачанаков отправи хубав опасен удар, но Денис Русу успя да избие, след което при добавката си попречиха Пламен Крачунов и Орелиен Жоаким и топката излезе над напречната греда в аут.

Реваншът в молдовската столица е след седмица.

ЦСКА: 33. Якуб Дивиш – 21. Венцислав Василев, 19. Апостол Попов, 6. Пламен Крачунов, 31. Кристиан Супусепа – 4. Стивън Сънди (46' – 9. Мартин Камбуров), 22. Еденилсон Бергонси – 7. Тони Силва (35' – 71. Антон Карачанаков), 28. Маркиньос, 73. Иван Стоянов (61' – 8. Борис Галчев) – 13. Орелиен Жоаким.

Зимбру: 12. Денис Русу - 90. Йон Ярдан, 21. Кирил Павлючек, 3. Щефан Бурджю, 4. Юлиан Ерхан – 77. Анатоли Чептин (60' – 94. Дан Спатару ), 18. Дмитри Климович, 7. Георге Антон (45+1' – 8. Максим Потирниче ), 26. Александру Времеа, 11. Александру Дедов – 55. Сергей Алексеев (82' – 31. Александру Гросу ).