Ботев изтръгна трудна победа с 2:1 срещу втородивизионния, но корав австрийски Санкт Пьолтен и с това двата тима оставиха отворен крайния изход от сблъсъка. 

 Гол от дузпа на Иван Цветков в 38-ата минута и изравнително попадение с глава на Сеговия в 56-ата доведоха резултата до 1:1, преди в 87-ата минута Чунчуков да стигне до важния втори гол за Ботев.

Мачът като цяло бе равностоен, като все пак домакините създадоха доста положения. Особено активни бяха българите, след като допуснаха изравнителен гол в началото на втората част. Попадение на Цветков пък бе отменено заради фаул на Чунчуков при резултат 1:1.

Мачът започна по-активно от страна на на българите. В 5-ата минута Иван Цветков стреля технично от средна дистанция, като копна топката, но тя премина на сантиметри от вратата. В 10-ата минута Йордан Христов центрира коварно, топката бе избита под гредата от вратаря на гостите в корнер.

В 12-ата минута Амбичи стреля опасно с глава, но над вратата на Ботев. Четири минути по-късно Хофбауер стреля от средна дистанция, но топката се удари от външната страна на мрежата на вратата на Ботев.

Младият Чунчуков получи чудесна възможност в 23-ата минута, излезе сам срещу вратаря, прехвърли го, но за съжаление и вратата на Санкт Пьолтен. Две минути по-късно отново Чунчуков не успя да достигне една центрирана отдясно топка от Христов и да я засече с глава.

В 32-ата минута Стаховяк с мъка изчисти в корнер опасен изстрел с глава на Сеговия. Бенга допусна груба грешка в 34-ата и загуби топката в невралгична зона, Сеговия се отправи сам към вратата на Ботев, но ударът му не бе сполучлив.

В 38-ата минута Огнянов бе повален от Хофбауер в наказателното поле и Иван Цветков реализира безкомпромисно отсъдената дузпа за 1:0.

В 51-ата минута Иван Цветков имаше изгодна възможност да стреля, но не го направи качествено и прати топката в аут.

В 56-ата минута ,обаче, Сеговия стреля с глава и вратарят Стаховяк не успя да избие топката - 1:1. 

В 65-ата минута Иван Цветков излезе срещу вратаря Костнер, но стреля в тялото му и пропусна добра възможност.

В 70-ата минута съдията от Италия Гуида отмени гол на Цветков за Ботев, заради игра с ръка на Чунчуков.

Вторият гол все пак стана реалност и Ботев взе аванс - 2:1. Младият таран Цветелин Чунчуков овладя с малко късмет една топка в пеналта и без да се церемони, я прати в мрежата на гостите.

Двубоят бе и официален дебют на кормилото на „канарчетата“ на Велислав Вуцов. Тимът от Пловдив претърпя някои трусове и промени в състава си в последно време, но въпреки това, на стадион „Лазур“ в Бургас се радваше на сериозната подкрепа на около 2500 от верните си фенове.

БОТЕВ - САНКТ ПЬОЛТЕН 2:1

БОТЕВ: Стаховяк, Филипов, Лукин, Бенга, Христов, Иршак, Огнянов, Куртеан /66 Гамаков/, Васев /76 Марин, 90 Серкан/, Цветков, Чунчуков

САНКТ ПЬОЛТЕН: Костнер, Гасегер, Хубер, Висио, Холцман, Парада, Кершбаумер, Амбичи, Харти /75 Стек/, Сеговия /78 Ноел/, Хофбауер.

Голмайстори: 1:0 Цветков 38-д., 1:1 Сеговия 56, 2:1 Чунчуков 87