Осем отбора ще участват в турнира по минифутбол, част от Третия национален фен събор на Лудогорец. Събитието ще е в събота, 18 юни. На Тренировъчната база на шампионите в Разград отбори от по 5+1 запалянковци от Разград, Попово, Русе, Сандански и други ще играят всеки срещу всеки в мачове 2х15 мин. Победителите ще се пробват и срещу сборен отбор от фенове.

Съборът ще има и още два състезателни момента – турнири по табла и тенис на маса. Те ще се проведат в хижата на община Разград в местността „Пчелина“, където ще се преместят участниците след края на футболния турнир. Там ще бъдат връчени и наградите на победителите в игрите „Познай резултата“, организирани от фен клубовете в Попово и Русе.

Освен забавна част съборът ще има и благотворителни цели – ще има кутии за събиране на средства за болен тийнейджър – фен на Лудогорец.

15-годишният Аксел Хасанов от Попово е с диагноза Синдром на Арнолд-Киари и съпътстваща сколиоза, за лечението му са необходими 65 850 долара. От Националния фен клуб на Лудогорец, които са организатори на събора, обявиха, че даряват футболна топка за каузата, тя ще бъде продадена на онлайн търг.