Капитанът на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров навършва  днес 34 години.  Ръководството на клуба честити празника на своя голмайстор,  като му пожелава най-вече здраве и да продължава все така да  радва с изявите си всички локомотивци.

Нападателят отдавна се е превърнал в емблематична фигура за феновете от "Лаута". С любимия си черно-бял екип през 2004  година той печели единствената до момента шампионска титла на  Локомотив, както и Суперкупата на страната. Освен това, Камбуров става три пъти голмайстор на футболната "А" група с фланелката на Локомотив Пловдив (2004, 2005 и  2014), а веднъж печели този приз и с Локомотив София (2009).

В последния шампионатен мач срещу Литекс Камбуров влезе в  гросмайсторската класация със 100 попадения в елита за  пловдивчсике "железничари". Пред него в това подреждане са само  легендите Христо Бонев със 180 попадения и Георги Василев-Гочо  със 115 гола.

Камбуров има 16 мача и 1 попадение за националния отбор на  България. Роденият в Свиленград нападател е юноша на Ботев (Пловдив).  Освен за родния си клуб и Локомотив Пловдив, Мартин Камбуров е играл още за отборите на Свиленград, Спартак Плевен, Ал Ахли  (ОАЕ), Астерас Триполис (Гърция), Локомотив София, Далиен  (Китай) и ЦСКА.