Възстановилите се от контузии защитници Пламен Николов и  Филип Филипов влязоха в групата на Ботев Пловдив за мача със  Славия в събота от 17-ия кръг на "А" група в София.

Това внесе успокоение и увереност в лагера на "канарчетата"  след колебливите игри на отбрана в последните мачове. Очаква се Пламен Николов да заеме мястото си в центъра на защитата и да си партнира с Ромен Инез, докато Росен Колев ще  остане резерва.  

Филип Филипов ще играе в лявата зона на отбраната на мястото на наказания Божидар Васев. Милен Гамаков почти сигурно ще бъде титуляр в халфовата линия, а атаката ще водят Цветелин Чунчуков и Момчил Цветанов.

Аут от сметките на наставника е босненското ново попълнение Горан Галешич. Той е тежко контузен и няма да играе повече тази година. Футболистът дори не е в България и се лекува у дома.

Група на Ботев Пловдив за мача със Славия:

Адам Стаховяк,  Михаил Иванов, Ромен Инез, Йордан Христов, Пламен Николов, Филип Филипов, Радослав Терзиев, Момчил Цветанов, Томаш Иршак, Мариян Огнянов, Милен Гамаков, Лъчезар Балтанов, Росен Колев, Цветелин Чунчуков, Алекс Колев, Владимир Айтов, Иван Цветков, Станислав  Дрянов, Християн Казаков.