Българският национал Венцислав Христов изчаква отговор от Левски до петък. 27-годишният нападател се е разбрал с ръководството на “сините”, че имат срок до 15 януари, за да решат дали ще го привлекат на “Герена”. Дотогава трябва да е ясно как са приключили преговорите между “Левски” и най-желаните опции за централен нападател от чужбина, информира вестник "24 часа".

Венци Христов за последно носи екипа на албанския шампион “Шкендербеу”, но почти не получаваше шансове за изява. Той е собственост на хърватския Риека, който го купи в началото на 2015 г., но го прати под наем в Албания от лятото. Тогава всъщност беше и вторият случай, в който Левски се опита да го вземе. Преди това “сините” отново имаха неуспешен опит да привлекат бившия голаджия на Берое. 

Докато риташе при старозагорци и вкара 17 гола за 46 мача от 2013 до 2015 г. с кратко прекъсване за престой в Металург (Донецк) през 2014-а, Христов влезе в полезрението и на настоящия треньор на Левски Стойчо Стоев, който тогава го искаше в Лудогорец.

Риека не иска да си връща Венци Христов и е ясно, че той продължава кариерата си другаде.