В Лудогорец са се получили повиквателни за 13 футболисти, които попадат в плановете на различни национални селекционери за предстоящата пауза за мачове на държавните гарнитури.

Днес стана ясно, че в селекцията на Любослав Пенев попадат шестима играчи - Владислав Стоянов, Светослав Дяков, Георги Терзиев, Йордан Минев, Александър Александров, Михаил Александров. Единствената промяна от предишните повиквателни е замяната на Христо Златински с Георги Терзиев, но бройката се запазва.

Трима футболисти попадат в плановете на Тони Здравков за сбора на младежкия национален отбор. Това са капитанът на дублиращия тим Тейнур Марем и попадащите в плановете на Георги Дерменджиев - Александър Василев и Преслав Петров.

Козмин Моци също има повиквателна за сбора на националния тим на Румъния, но вероятно той няма да може да играе в квалификацията със Северна Ирландия и приятелския мач срещу Дания, тъй като е с контузия.

Изненадваща повиквателна е получил Браян Ангуло. Националният селекционер на Колумбия вика Ангуло за приятелски мачове срещу САЩ и Словения на 14 и 18 ноември. Във втората среща Ангуло може да се изправи срещу своя съотборник Роман Безяк. Той е в разширения състав на Словения за мача с Англия, но окончателният списък все още не е обявен от словенците.

Тунизиецът Йонес Хамза има най-тежка задача от към пътувания. Той е повикан за мачовете с Ботсвана и Египет. По-интересно е, че мачът с Египет е насрочен за 19 ноември, а само два дни по-късно е датата на мача с ЦСКА. Твърде е вероятно Хамза да няма възможност да играе срещу ЦСКА.
При всички положения повечето чужди национали на Лудогорец са ангажирани до средата на седмицата, в която „орлите“ ще изиграят един от най-важните си мачове този сезон срещу ЦСКА.