Новият старши треньор на Левски Стойчо Стоев коментира, че неговите лични амбиции, както и тези на клуба винаги трябва да бъдат високи. Наставникът коментира ще се старае да изгради един добър отбор, който да бъде фактор в българското първенство.

Стойчо Стоев бе представен по-рано през деня като наставник на Левски. Треньорът коментира, че вече е започнал разговори със спортния директор Георги Иванов – Гонзо по повод трансферната политика и лагерите на отбора.

„Видяхме се преди няколко дни и се разбрахме доста бързо. Сега излишно е да говоря какво име е Левски. Надявам се наистина да постигнем успехи. Работим от събота. Дадох принципното си съгласие и започнах да работя с Георги Иванов относно селекцията. Трябва да засилим конкуренцията. Явор Вълчинов е с мен, а другите си остават“, сподели Стойчо Стоев.

„Твърде рано е да говорим за списък за играчи, които искаме да привлечем. Не мога да бъда конкретен. Надявам се до 7 януари да сме избрали това качество, което ще ни позволи да изглеждаме по-добре през пролетния полусезон“, допълни наставникът.

„Златински е футболист на Лудогорец. Не е толкова лесно да се вземе даден футболист. Всеки добър футболист е добре дошъл в Левски.“

„Когато се прави селекция, след това мислиш за освобождаване на друг състезател. Трудно може да освободим играчи, докато не знаем какво ще привлечем. Засега няма освободени играчи.

За лагерите почти сме конкретизирали нещата. Има какво да доизчистим. До ден два и те ще бъдат решени“, каза още треньорът при представянето си.

„На Левски не му приляга да няма цели. Левски трябва да има цели. На този етап е трудно да говорим за шампионска титла. Моята цел е да направя един наистина добър отбор, който да е фактор в българското първенството. Идвам в един клуб, където медийният натиск е огромен, фенският - също така. На мен това ми харесва, защото амбициите ми винаги са били високи. Надявам се да съумея да постигна нещо с Левски. Надявам се с времето да се види, че Левски върви по един добър път“, допълни Стойчо Стоев.

„Имам някои идеи. Трябва да променя някои неща в спортно-технически аспект. За това трябва да намерим необходимите футболисти. Футбол се прави с много пари и трябва да имаме стабилност. Отборът трябва да вдигне нивото си.“

„Всеки треньор има по-различни виждания от предходния. Важното е нещата, които изисквам да са полезни за отбора. Не съм си помислял, че мога да бъда треньор на Левски. За мен е чест, че ще работя в Левски.“

„Договорът, който ми бе предложен ми показа, че в клуба искат да работят в дългосрочна перспектива. Аз искам да стигна до върха и с Левски. За мен е удоволствие да тръгна от един доста сериозен клуб и да постигна сериозни успехи с него. Спечели ме името Левски. Ясно е, че при тази финансова криза, в която се намира отборът финансовите аспекти остават на страна. Всеки си има някакви виждания за неговото развитие като треньор. За това сме различни хора, с различни мнения. Никога не ме е било страх да поемам предизвикателства. В Лудогорец не бе по-малко предизвикателството. Ако се притеснявах, щях да си стоя вкъщи и да не идвам в Левски. Разбрахме се бързо с Гонзо. Двамата имаме качества да работим в един екип и да помогнем на отбора да израсне. Имах интерес към Гаджев, но всичко бе договорка на ниво президент-президент“, каза още Стойчо Стоев.