Старши треньорът на Левски Стойчо Стоев има сериозен избор от футболисти за първи път от началото на сезона. Специалистът трябва да избира титуляри на три позиции, което доскоро беше немислимо.

Срещу Локомотив Пловдив има осем души, които са със запазена позиция сред първите единадесет. Става дума за вратаря Йоргачевич, карето бранители – Прохазка, Минев, Белаид и Карнер, опорните халфове Де Ноойер и Костадинов, както и дясното крило Божидар Краев.

За другите три позиции на терена има по двама кандидати. В атака въпросителната е кой да започне - Курдов или Диаби? Последният вече има картотека и ще е пълна изненада за домакините, а Наско Курдов направи сносен дебют срещу Монтана, което му дава добри шансове да почне от първата минута. 

Стойчо Стоев ще избира между Борислав Цонев и Мигел Бедоя за позицията зад нападателя. Испанецът е възстановен от контузия, но не е ясно дали ще е пълноценен да стартира от първата минута на "Лаута".

Третата въпросителна е кой да бъде вляво на полузащитата. Опциите са Денис Махмудов и Мики Орачев. В последните две срещи юношата игра на този пост и се представи добре, което му дава добри шансове да започне отново. Адаптацията на македонеца върви малко по-бавно и той ще трябва да се бори за титулярната си позиция с младока Орачев.