Димитър Димитров – Херо и Илиан Илиев са сред спряганите имена от спортните ежедневници за треньорския пост в Ботев Пловдив.

Според вестник „Меридиан Мач“ Херо се е договорил да поеме Ботев Повдив. В момента специалистът е начело на казахстанския Иртиш, като наскоро дори поднови договора си. Херо обаче обяви, че ще преосмисли всичко, тъй като иска да работи в клуб, който е финансово стабилен и в който ще има възможност да изгради силен отбор. Според информацията Димитров ще поеме Ботев след Нова година.

Бившият треньор на Левски Илиан Илиев е фаворит да замени Ермин Шиляк начело на Ботев Пловдив. Ръководството на „канарчетата” усилено търси заместник на словака и основната цел е варненският специалист. Илиев от няколко месеца е без отбор, а за последно работи в Ангола.
Договорът на Шиляк изтича точно в края на календарната 2015 г., а според запознати клаузата за удължаването му с една година няма да бъде задействана. Сред футболистите на клуба има недоволство от методите на треньора, а и резултатите не са задоволителни.

Ако Ботев не спечели "Битката за Тракия" с Берое в неделя, Шиляк може да бъде освободен и по-рано.