След поредния слаб мач на Лудогорец е време за крайни решения. Тези дни на експеримента „Бруно Рибейро“ трябва да бъде сложен край. Няма смисъл да обясняваме и анализираме кой, как, защо играл и неиграл. Хората го виждат. Феновете също. Всъщност за първи път, в кратката история на клуба в елита запалянковците на Лудогорец изразяват мнението си в социалните мрежи и искат треньорска смяна. Това не се е случвало нито в ерата на Ивайло Петев, нито в тази на Стойчо Стоев, нито на Георги Дерменджиев. Запалянковците не са слепи и виждат, виждат го и всички, които поне малко разбират от футбол. Игровият хаос е пълен и се задълбочава след всеки изминал мач.

Ако експериментът не приключи, скоро агонията ще продължи. Много е вероятно и с Бруно Рибейро Лудогорец отново да стане шампион. По-важният въпрос е с него или въпреки него и колегите му в екипа. Всъщност думата екип е много важна, защото спортно-техническият щаб на Лудогорец е далеч от това определение и е по-скоро сбор от разнородни елементи. Всеки е дошъл по различно време с протекциите на различни хора. Тук трябва да се реже от корен - всички анблок. Лудогорец трябва да има нов старши треньор, който сам да избере хората, с които ще работи – като истински екип. Треньорът трябва да е силна и авторитетна личност, защото в Лудогорец вече е пълно със звезди и контролът е много важен, но и той трябва да е в премерени граници. На този етап изборът за треньор на Лудогорец е много тежък.

Хората са казали, че всеки заслужава 100 дни, за да се докаже. Днес е 58-мия ден на Бруно Рибейро в Лудогорец. Ако остане до стотния - това са още 6 официални мача – кой ще гарантира за резултатите и най-важното за играта в тях. Ако съдим по настоящето, бъдещето никак не е розово.

Няма нужда от дълг коментари и празни приказки. Просто Кирил и Георги Домусчиеви трябва да вземат един списък на отбора, един червен химикал и да направят следното:

Лудогорец

източник: Колаж Gong.bg

Това е може би е лесната част. По-трудната ще дойде когато на бял лист трябва да се напишат нови имена. Тя обаче изглежда неизбежна.