С двубоя Славия – Черно море се открива 9-я кръг в А група. Двата отбора ще се изправят един срещу друг днес от 17. 00 часа. Можете да проследите мача на живо в Gong.bg, телевизия Диема и Дарик радио.

Черно море ще се опита да хване срещу Славия последния влак, за да си остави някакви шансове за първата шестица. Пътят към тази 6-ица, колкото и да се вижда трудно проходим минава през задължителни 3 точки при гостуването на „Овча купел” днес.

„Морето” е на незавидното 9 място със скромния актив от едва 6 точки от изиграни 8 мача. Спечелените едва 2 точки в първите 5 срещи почти отрязаха всякакви мераци на „моряците” за първата шестица и е трудно да се предположи, че ще успеят да наваксат пропуснатото. Не спечелят ли победата днес след обяд срещу Славия, те почти ще се простят с надеждите за нещо повече от втора шестица.

В игра за "моряците" се завръща изтърпелият наказание от 1 среща Живко Атанасов. Аут са получилият разтежение Тодор Паланков и възстановяващите се след операция Бакари и Дани Георгиев.

“Белите“ вече могат да разчитат на новото си попъление Костадин Дяков, след като той бе картотекиран. Славия е на 11-а позиция във временното класиране.

В останалите мачове от 9-я кръг:

20-и септември, събота

Хасково – Левски 16.45 часа

Марек – Ботев Пловдив 17.00 часа

Локомотив Пловдив – Берое 18.30 часа

ЦСКА – Локомотив София 19.00 часа

21-и септември, неделя

Лудогорец – Литекс 20.15 часа