Скандалният нападател Жуниор Мапуку доста шокиращо използва една от известните популярни социални мрежи Фейсбук, за да обяви своя трансфер в египетския Уади Дегла.

Той публикува на страницата си снимка, на която позира с екипа на новия си отбор, тя е придружена със следния текст:
"Парите са една от силите на тази земя, благодаря на Бог за този нов договор, за това ново предизвикателство".

Новината за нов клуб на Жуниор Мапуку е доста шокираща като се има предвид, че той има действащ договор с Берое.

Очаква се, реакцията на старозагорския клуб, който със сигурност ще потърси своите права.

Мапуку в своето отчаяние да си намери нов отбор въпреки действащия контракт с Берое достигна до там да се самопредлага на датските Брьондби и Виборг. Към нападателя имаше интерес от страна на испанския Елче, който обаче не беше готов да плати трансферна сума за него, а настояваше 25-годишният футболист да разгрогне договора си с Берое.

През миналата седмица нападателят публикува съобщение на страницата си в социалната мрежа „Facebook”, в което обяви своята раздяла с Берое. Това обаче не отговаря на истината, защото Мапуку продължава да има действащ договор със старозагорци.

След мача с Ботев Пловдив старши треньорът на Берое Петър Хубчев бе категоричен, че след своеволното си поведение Жуниор Мапуку няма повече място в отбора му.


В същото време Хубчев за пореден път заяви след победата срещу Литекс, че Берое продължава да търси нов нападател, но той трябва да отговоря на изискванията на клуба.