Един от шефовете на Локо Пд Велин Терзиев заяви за Дарик радио, че хърватски футболист е поискал да подпише договор с Локомотив, но без да мине пробен период. В същото време аржентинският защитник Елиан Парино вече е в България и ще се присъедини към лагера на тима в Смолян.

„Трябваше да дойде хърватски футболист, но не станаха работите с него, разкри Терзиев за Дарик радио. Няма да казвам кой е, но трябваше да дойде и да отиде в Смолян, където е сега отбора.Там Неделчо Матушев трябваше да прецени дали ще ни вържи работа и евентуално да говорим за привличането му. Хърватинът отказа проби и искаше директно да подпишем договор с него. При нас няма как да стане без треньорът да е видял и одобрил даден футболист. Аржентинецът Парино е защитник и вече е в България и сега пътува за Смолян за да се присъедини към подготовката на тима. Неделчо Матушев ще го види, той ще прецени качествата на играча и дали ще го използва в контролата в събота срещу Гигант. Ако го хареса и ние се разберем с футболиста за евентуален договор, то ще го привлечем.”

Велин Терзиев потвърди,че всички от новото ръководство продължават да търсят ново финансиране на клуба за да може Локомотив да участва нормално в първенството на А група.

Контролата с Гигант Съединение е в събота от 17 часа на стадион „Локомотив” в парк Лаута.