Шампионът на България Лудогорец може да играе домакинските си мачове на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. Заплахата за феновете на футбола в Разград идва от условията на залегналия за одобрения от Общинския съвет концесионен договор, според който Лудогорец трябва да плаща по 0,5% от нетните си приходи от всички видове продажби.

С тази клауза ръководството на шампионите не е съгласно. Според проучване на Гонг, ако тя остане част от договора Лудогорец няма да кандидатства за концесията, което ще наложи търсенето на други варианти.

Според източници на Гонг, ръководоството на шампионите вече е влязло във връзка с община Велико Търново, за да проучи условията, при които може да използва стадион „Ивайло“.

Ако негативният сценарий със стадиона в Разград влезе в действие, то преместаването ще се случи за новия сезон 2016/17, тъй като Лудогорец има действащ договор за използването на стадион „Лудогорец Арена“ в момента.

Кметът на Разград д-р Валентин Василев отказа да коментира случая, тъй като не разполага с документацията и не иска да говори наизуст.

Гонг намери д-р Василев по пътя към Разград след заседанието на националното сдружение на българските общини, чийто председател стана кметът на Велико Търново Даниел Панов.

По-рано днес от Лудогорец обявиха, че утре свикват пресконференция, на която основна тема ще бъде концесията на стадиона в Разград.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS