От следващия сезон най-вероятно ще бъдат направени промени за отборите от А група, обяви президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Решенията са взети и целят родните тимове да създават повече национали за А отбора на България.

„От догодина, това е мнението на всички, има работна група, която да предложи освен намаляване на чужденците, задължително играчи до 21 години да играят във всеки мач в А група. Няма как Левски и ЦСКА да не ти дава един играч, а отборите да са пълни с чужденци“, сподели Борислав Михайлов след извънредния Изпълком. На сбирката бе взето решението селекционерът Любослав Пенев да бъде освободен.

„Ще има реформи от новото първенство в тази насока. Иначе няма как да контролираме нещата. Ще опитаме с такива регулаторни промени да вдигнем качеството на нашите играчи“, коментира още Михайлов.

„Играчите, които идват в националните отбори са следствие от работата в клубовете. Треньорите на националния отбор имат между 3 и 5 дни да работят с тях. Трябва да престанете да говорите, че БФС не правят нищо, децата са следствие от това, което правят в клубовете“, каза още Михайлов.

„Ще има промени в ръководствата на юношеските формации. Това е единственият лост, с който можем нещо да направим. Клубовете са самостоятелни, те си определят политиката, националния отбор е следствие.“

„До последно ще стигнем, защото така или иначе специално за националния отбор сме стигнали дъното, иначе българският футбол не е на дъното, в никакъв случай.“

„Ще трябва да го приемат, а Боримиров ще трябва да прави това, което аз казвам. Да си развива школата, а не да дава съвети.“

„Всички са си подали оставките, на Методи Деянов ще го разгледаме до седмица. Имам предвид и Пламен Михов, и помощникът му. Какъвто и да е специалистът, той работи с определени футболисти. Школи има не лоши, даже много добри. Тези играчи няма къде да играят. Претърпяхме тежки загуби на юноши до 19 години. Една от звездите е играл 110 минути в последните 4 месеца, той няма как да е готов", допълни Михайлов.