Отборът на Левски посреща Ботев в дербито от днешната програма на А група. „Сините“ ще търсят първи успех под ръководството на новия си наставник Георги Иванов. Двубоят на стадион „Георги Аспарухов“ няма да бъде никак лек за домакините, тъй като той ще се играе пред празни трибуни. Тимът на Левски бе наказан заради поведението на феновете си при загубата с 1:2 от Берое в стара Загора, когато хвърлена от тях бомбичка удари телевизионен оператор.

Сблъсъкът между „сини“ и „жълто-черни“ е днес от 20 часа, а рефер на срещата е Станислав Тодоров.


Мачът може да следите на живо с картина в сайта Gong.bg, Диема, както и в ефира на Дарик радио.


Очаква се в предни позиции за домакините да действат Валери Домочвийски и Антонио Аниете за сметка на Валери Божинов, който най-вероятно отново ще остане на резервната скамейка.

Въпреки проблемите, които имаше Веселин Минев, бранителят все пак попадна в групата на „сините“ за двубоя. Непосредствено преди мача лека травма в рамото получи Мигел Бедоя, но и той бе записан в разширения състав, определен от Георги Иванов.

В същото време наставникът на Ботев Вили Вуцов ще бъде лишен от услугите на нападателя си Александър Колев, който бе изгонен по време на финала за Суперкупата срещу Лудогорец, спечелен от шампионите в Бургас. Очаква се на негово място да оперира ветеранът Иван Цветков.

Вуцов ще търси своя първи успех в мач срещу Левски. До този момент специалистът има 9 загуби и четири равенства срещу „сините“.

Във временното класиране Ботев заема третото място и при успех ще се изкачи на върха в подреждането, изпреварвайки Лудогорец и ЦСКА, които имат актив от по 10 точки. След лошия старт на сезона Левски заема едва 10-ото място във временното подреждане със спечелени само четири точки.

В другите два мача от днес новакът Хасково приема столичния Локомотив от 18 часа, а в същото време другият нов отбор в А група – Марек е домакин на Локо Пловдив.

Вчера шампионът Лудогорец продължи успешната си серия срещу ЦСКА, побеждавайки с 2:0 в Разград. Берое надделя над Славия в „Овча купел“ със същия резултат, а в петък Литекс не остави шанс на Черно море след категоричен успех с 3:0 в Ловеч.