Отборът на ОФК Пирин Благоевград победи елитния гръцки Платаниас с 2:1 в контрола играна в София. Това бе първата от двете проверки за орлетата срещу гръцки отбори на столичния стадион "Раковски". Втората е в сряда на 20.07. срещу Ксанти. И двата гръцки отбора са на лагер в Правец.

След като през първото полувреме двата отбора не си вкараха гол, след почивката паднаха и трите попадения в мача. Тони Тасев вкара след самостоятелна акция в 47-та минута. Само след 9 минути Сколадакис изравни за гърците. Владислав Златинов донесе победата на орлетата след като вкара дузпа в 80-тата минута на мача. За него това бе четвърти гол в предсезонните контроли и е водещ реализатор на отбора, въпреки че още не е подписал договор.

Заради различни контузии за Пирин в този мач не играха Антон Костадинов, Станислав Костов и Стилян Николов. След като пропусна последните две срещи на отбора си почти цял мач изигра дошлия от Ботев/Пловдив/ Орлин Старокин.

Опитът за военен преврат в Турция не позволи и днес на реферите от Азербайджан да дойдат на подготовка в Банско и затова срещата бе поверена на Вихрен Манев.