Седмият кръг на А група ще бъде завършен днес, когато ще се изиграят останалите две срещи от него. В тях са замесени двата новака в шампионата, като в първата от тях Монтана приема Локомотив Пловдив, докато от 20 часа Левски е домакин на Пирин Благоевград.

Двата двубоя можете да наблюдавате пряко в ефирa на телевизия Diema Sport 2, онлайн платформата Gong Play, както и на честотите на Дарик радио.

От 17,30 часа на стадион „Огоста“ командата на Ферарио Спасов ще се опита да прекъсне сушата си откъм точки в първенството, но задачата няма да бъде никак лека. Локомотив Пловдив идва зареден със самочувствие от успеха над Левски (1:0) в миналия кръг и бележи видим възход в последните си четири мача. В тях „смърфовете“ бяха победени единствено от Лудогорец, като записаха и ремита срещу Ботев Пловдив и Литекс. За сравнение монтанчани имат само една спечелена точка в същия отрязък от шампионата и се намират в серия от 2 поредни загуби.

Съперничеството между двата тима на ниво А група още е в своя зародиш. Дотук отбоите са изиграли общо 14 мача помежду си, като Локомотив е спечелил 7 от тях. Две от победите пловдивчани са постигнали именно навън, където са записали още 3 ремита и две загуби. Ако се съди по традициите и моментната форма, то везните са сериозно наклонени в полза на „черно-белите“, ала Монтана има репутацията на тим, който играе силно пред собствена публика. Тук в началото на шампионата с 6:0 бе разбит именно градския съперник на Локомотив – Ботев, а загубата доведе до уволнението на треньора Петър Пенчев и освобождаването на вратаря Михаил Иванов.

Далеч по тежка се очертава задачата на Пирин, който не е печелил точка в А група от онова 1:1 срещу Черно море в първия кръг. Неделчо Матушев и неговите момчета имат тежката задача да сложат край на поредицата от 6 загуби (при които нямат и отбелязан гол) на „Герена“, където в 5-ия кръг домакините победиха другия новак Монтана с 2:0.

Преди мача наставникът на благоевградчани заяви, че трудностите сплотяват още повече колектива, а той самият е уверен в положителната развръзка срещу „сините“. „Имаме футболисти, които са способни да вземат точки от предстоящото гостуване на отбора в София“, каза той на пресконференцията преди кръга.

Левски от своя страна ще преследва 20-ия си домакински успех срещу Пирин, а наставникът Стойчо Стоев заяви, че изключва да има подценяване на съперника. „Пирин, въпреки слабия старт, играе грамотен футбол, но не съумява да реализира положенията си и оттам идва проблемът. Поуки има след загубата от Локо Пловдив. Аз съм им казал на играчите какво не ми харесва. Надявам се това да са моментни грешки“, сподели той.

Много е вероятно столичани да върнат сред титулярите си Борислав Цонев, който бе контузен и не игра през миналия кръг, но сега вече е на линия пред треньорския щаб. Двубоят със сигурност пропуска изгонения срещу Локомотив Пловдив Аймен Белаид, а Деян Иванов се оплаква от проблеми в колената.

При Пирин трайно контузен е Еденилсон Бергонси, който пострада миналия кръг при загубата от Лудогорец, а Александър Башлиев все още се възстановява от операция.

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!