Новият председател на Управителния съвет на Левски Николай Илиев заяви, че целта пред „сините“ е титла, купа и добро представяне в европейските клубни турнири.

„Искам първо да благодаря на всички членове на Управителния съвет, че ми гласува доверието да бъда председател. Това е голяма отговорност, която аз съм готов да поема. Надявам се да работя, както и Иво Тонев. Надявам се клубът да продължи да е така стабилен финансово като в момента. Надявам се решенията, които ще взимаме да бъдат най-точните. Целта тази година пред Левски е шампионска титла, Купа и достойно представяне в евротурнирите“, започна Николай Илиев.

„По време на УС разгледахме оставката на Георги Иванов. Бяхме единодушни в гласуването да дадем възможност на Иванов да продължи да се развива, където пожелае. Искам да кажа няколко думи за него. Направих всичко възможно да задържа Иванов в Левски. Рядко се намират професионалисти като него в България, с всички грешки , които е допускал. Няма човек, който не греши. Иванов бе много ценен. Радвам се, че съм работил с него. Пожелава успех и се надявам да продължа да работя с него“..

„Първият отбор започва започва на 14 юни. Няколко дни ще има тестове и след това отиват в Правец, където ще изиграят и няколко контроли. Последният ни контролен мач е на 10 юли. Футболистите, на които Петрович ще може да разчита, са 21 на брой. Освен Деса, който подписа договор, преди малко подписахме с Димитър Пиргов. Преговаряме с още няколко играчи, които са чужденци. Няма вмешателство в селекцията на Левски. Преценката е единствено на треньорския щаб“, добави шефът.

„Говорихме и за спортен директор. Обсъждахме имена. Не мога да кажа кога ще назначим такъв. Даде ми се мандат да преговарям с хората, които обсъждахме. Говорихме и за главен скаут, за да може да работи професионално и в тази част“.

„Искам да уведомя всички, че от тук насетне след провеждане на УС, няма да свикваме пресконференции. Информация за взетите решения ще има на клубния сайт“, завърши Николай Илиев.