Директорът на Детско-юношеската школа на Локомотив София  Ивайло Аспарухов беше потърсен от БТА, за да разкаже какви са  плановете за работа при малките железничари и дали има някакви  промени.

Оказа се обаче, че от 1 август Аспарухов вече не  заема тази позиция, тъй като е прекратил едностранно договора си и разказа в детайли причините.

"От 1 август не съм на директор на школата на Локомотив,  защото прекратих едностранно договора си. Причините са две.  Първата е, че от шест месеца не съм получавал заплати, което  само по себе си е достатъчно основание. И втората причина е, че  от една година съм на този пост, но не съм усетил никаква  подкрепа в моите идеи, никакво съдействие и не виждам  единомислие от страна на изпълнителния директор Георги Марков и  техническия директор Кристиян Добрев", коментира Аспарухов.

Той се учуди как така в Локомотив няма финансови проблеми,  според Кристиян Добрев, след като и той, и треньорите в школата  на клуба не са получили заплатите си. "За първия отбор не мога да говоря. Но или Кристиян Добрев  прави мили очи на президента, или смята, че ако той си е взел  заплатите, това се отнася за всички. Вече информирах  изпълнителния директор, че искам да си получа дължимото. Имат  определен срок, който се надявам да спазят. Защото не искам да  стигам до съд с родния си клуб".

Името на школата на Локомотив беше замесена тези дни и в  скандала с уреждане на мачове, като беше забъркано името на  вратаря Даниел Гяуров. "Момчето е било две години в нашата  школа, когато набор 94 са били старша възраст. Преди това е било в ЦСКА. Ако се докаже, че той се занимава с такива неща, то той няма място във футбола, завърши бившият централен нападател./БТА