Испанският треньор на Левски Пепе Мурсия продължава да води подготовка с наличния състав.

Гонг направи елементарна сметка, която показва, че средната възраст на „сините“ играчи е малко над 22.5 години! В тази бройка не попадат юношите, които бяха включени в състава вчера и са в Правец, за да участват в тактическите занимания. Предполагаме, че те ще играят изцяло в дублиращия тим.

Цифрите може и да бъдат малко по-различни, ако към състава прибавим трайно контузените Мирослав Иванов и Борислав Цонев, които бяха оперирани. Единият е на 32, другият на 19, така че балансът остава почти същият. От сметките на практика отпада Дъстли Мюлдер, който повече няма да играе за Левски.

Левски разполага с трима вратари. Най-опитен е Горан Блажевич, който е на 28 години. Гласеният за титуляр Пламен Илиев е на 22, а най-малък е Александър Любенов. Юношеският национал отпразнува своя абитуриентски бал преди около месец.

„Ветеран“ сред бранителите на този етап е Пламен Крумов, който е на 28. Следва привлеченият през лятото Борислав Стойчев, който е с една година по-млад. Следват Аймен Белаид и Радослав Димитров, които са на по 25 години. Централният защитник Пламен Димов е на 23 години, а след него следват юношите Деян Иванов /18/, Мики Орачев /18/ и Галин Ташев /17/.

В средата на терена към днешна дата Левски разполага с отбор от юноши и футболисти на по 25 години. На толкова са трима от „сините“ халфове – Стефан Велев, Лъчезар Балтанов и словакът Роман Прохазка. Радослав Цонев е на 19, а най-малкият в отбора е полузащитникът Божидар Краев, който стана на 17 преди няколко дни...

Ако Гаджев все пак се завърне в Левски, той ще бъде сред рутинираните играчи на Левски със своите 27 години, но на този етап той е свободен агент.

В атака асовете Божинов и Домовчийски са в „златна възраст“. Домо е на 27, а Божинов вече стана на 28. Антон Огнянов е на 25, въпреки че стажът му в А група е сравнително скромен. В тази зона също не липсват футболисти в ученическа възраст. Владислав Мисяк е на 18, а Илия Димитров е с една година по-малък от своя съотборник. 

Посягайки към калкулатора излиза, че средната възраст на Левски в момента е малко над 22.5 години, което говори за изключително млад отбор. Естествено „сините“ може и да вдигнат възрастта, но това зависи от футболистите, които ще бъдат привлечени.