За първи път от над половин век насам Левски и Ботев не успяха да си отбележат голове в Пловдив. На базата на "канарчетата" в Коматево двата тима се занулиха взаимно и това едва ли ще им помогне много за преследване на целите през сезона. За последно такъв резултат Под тепетата се беше получил през далечната 1962 г., а от 1979 г. насам двата тима въобще не бяха приключвали без попадения, но тази приятна традиция намери своя край на 5 декември. 

Все пак трябва да се отбележи, че с тази точка, макар и временно, гостите от София излязоха начело, но впоследствие бяха свалени от там след развоя на дербито между Лудогорец и Литекс. Ботев пък остава в дъното на таблицата, но е над чертата на изпадащите. 

Мачът започна в доста динамично темпо, като двата тима не губиха много време, за да започнат да налитат към вратите. Първият шанс в мача се откри пред играч на домакините. Още в 4-та минута Грегъри Нелсън получи топката пред наказателното поле след грешка на Георги Костадинов, но ударът му мина на няколко сантиметра встрани от вратата. 

"Сините" отговориха почти веднага и още в следващата атака Мики Орачев отклони с глава към Веселин Минев, но ударът на ветерана от воле попадна в обсега на вратаря Виктор Голас и той улови без проблеми. 

Двата тима продължиха да атакуват безспирно, като Мики Орачев в 15-та минута центрира страхотно в наказателното поле, но ударът с глава на Роман Прохазка беше много слаб и пак вратарят улови. 

След тези минути домакините поеха по-сериозно инициативата и имаха своите шансове. Първо Серкан Юсеин стреля много слабо и защитата на Левски изби в корнер. В 20-та минута дойде много добро положение за "канарчетата". 

Тогава Мариян Огнянов проби страхотно до наказателното поле и от там пусна успоредно на голлинията към връхлитащия на празната врата Серкан Юсеин. В последния момент обаче Веско Минев изби и предотврати попадението. 

След тези силни минути последва малко успокоение в представянето и на двата тима. Те продължаваха да атакуват, но сериозните удари към вратите намаляха драстично. Защитникът Пламен Николов беше сред най-активните за домакините, като се опитваше да стреля след статични положения, но неточно. 

Левскарите атакуваха по двата фланга, като Живко Миланов отново беше най-активен. В 39-та минута той се озова и на стрелкова позиция, но ударът му беше слаб и Голас го отрази. До почивката "сините" имаха още две положения. 

Първо в 43-та минута Мигел Бедоя получи хубаво подаване от Джереми де Ноойер пред наказателното поле и стреля хубаво, но топката премина на 2-3 сантиметра встрани от вратата. В тази ситуация стражът на домакините просто не помръдна. 

Гостите можеха да затворят първата част с гол в продължението ѝ. Тогава след центриране на Роман Прохазка от фаул топката стигна до непокрития във вратарското поле Георги Костадинов. Той плонжира, за да я засече с крак, но изостана леко и я прати високо в аут. Така двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство. 

След почивката играта не беше чак толкова активна, но пък все пак имаше някакви положения, макар и не толкова много. На два пъти домакините искаха дузпа, но нямаха основания за това. Левскарите пък имаха страхотен шанс в 54-та минута. 

Тогава след страхотен извеждащ пас на Роман Прохазка, Мигел Бедоя се озова на стрелкова позиция и би, но след рикошет в крак на защитник, топката се удари встрани на мрежата, на няколко сантиметра от гредата. 

Последваха равностойни минути, а положенията изчезнаха. Наставниците направиха някои промени с цел да променят резултата, но това нямаше много успех в средата на втората част. 

Двата тима не спираха с активната игра, но атаките им се разбиваха в последния вал преди завършващия пас. В последната четвърт на мача гостите се хвърлиха доста по-масирано напред, но това не се отрази в толкова чисти положения. 

Иначе Бедоя, Прохазка и Георги Костадинов, преди да бъде заменен, пробваха шансовете си, но предимно от далечна дистанция и това не се отрази в сериозни опасности пред Виктор Голас. 

Красноречиво за това говори фактът, че може би най-чистата ситуация в тези минути дойде чак в 84-та минута. Тогава Джереми де Ноойер получи топката пред наказателното поле и стреля силно, но изстрелът му мина само на няколко сантиметра встрани от вратата. Голас нямаше какво да направи в този случай. 

В тази част от двубоя "канарчетата" се бяха прибрали плътно в половината си и изглеждаха доволни от нулевото равенство. Те атакуваха рядко, а в заключителните моменти не правеха дори и опасните си контри. Те разчитаха предимно на статични положения, но без успех. 

В крайна сметка яловият мач приключи без голове и без победител, така че двата тима си тръгнаха само с по точка. Благодарение на нея Левски спря серията си загуби навън, а пък "канарчетата" - серията загуби вкъщи. 

Ботев: Виктор Голас, Филип Филипов, Пламен Николов, Радослав Терзиев, Йордан Христов, Милен Гамаков, Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов, Мариян Огнянов, Грегъри Нелсън, Рихави Кифуети

Резерви: Валентин Галев, Християн Казаков, Кристиан Димитров, Николас Варела, Даниел Генов, Божидар Васев, Александър Колев;

Левски: Боян Йоргачевич, Веселин Минев, Мики Орачев, Аймен Белаид, Максимилиан Карнер, Георги Костадинов, Живко Миланов, Джереми Де Ноойер, Роман Прохазка, Мигел Бедоя, Линел Китамбала;

Резерви: Александър Любенов, Йордан Милиев, Александър Александров, Божидар Краев, Владимир Гаджев, Радослав Цонев, Илия Димитров


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS