Предстои третото дерби между Лудогорец и Литекс за този сезон, а вече има нещо много интересно, което свързва тези отбори. Това е помощник-треньорът на разградчани Петко Петков, който дълги години работи в школата на ловчанлии. Но със завръщането на Георги Дерменджиев в Разград, той вече влезе в щаба му. 

Литекс посреща разградчани в събота, 5 декември, от 16.30 часа. Срещата ще може да следите в сайта Gong.bg, на Gong Play, в ефира на Diema Sport и на честотите на Дарик радио.

"Не мислих много по въпроса, все пак Лудогорец четири години е шампион, участва и в Шампионската лига. Това много повлия на решението ми, то няма как да бъде подминато с лека ръка." 

"Аз изкарах седем години в Литекс и постигнах много успехи. Литекс също е един много добре организиран клуб с великолепна академия и млади футболисти, които са бъдещето на българския футбол", сподели Петков специално за Diema Sport. 

Той сподели какво е видял от академията на новия си клуб, както и какво очаква от битката с предишния си такъв. 

"Лудогорец влага доста усилия и средства в академията си. Създадени са добри условия за работа за младите. Хората, които работят в школата са силно мотивирани да постигат успехи и съм сигурен, че това ще се случи." 

"Надявам се да зарадваме зрителите, защото футболът е за тях. Дано стане един спектакъл на високо ниво и да минат на заден план интригите и факторите около футбола - съдии и т.н. И двата отбора имат какво да покажат." 

"Отборът връща настроението си и това е видимо. То идва, след като се побеждава. Но в такъв отбор с високи цели напрежението просто няма как да спадне", сподели още Петков пред Diema Sport. 

Литекс посреща разградчани в събота, 5 декември, от 16.30 часа. Срещата ще може да следите в сайта Gong.bg, на Gong Play, в ефира на Diema Sport и на честотите на Дарик радио.