Ветеранът в състава на Монтана Станислав Генчев сподели очакванията си за предстоящия мач на тима с един от бившите му клубове - Литекс. Той не се заблуждава, че битката ще е лесна, но се надява на успех. Халфът разкри и защо е предпочел да дойде на "Огоста". 

"Имах две предложения от А група, едното беше от Монтана. И защото съм работил с Ферарио Спасов и Михаил Мадански, приех офертата. Монтана дава добър пример да залага на българи."

"Никой не се лъже за Литекс, вече 10 години имат силна академия. Мина доста време, но излязоха качествени момчета. Това е добър пример в България как трябва да се дава доверие на младите момчета, които впоследствие се отплащат." 

"Сега ми предстоят три мача срещу бившите ми отбори. Тези отбори имат най-голям отзвук, а и винаги ми е голяма тръпка да играя за тях", сподели 34-годишният ветеран пред Diema Sport.

Той говори и за богатата си кариера по терените на А група. Последният му клуб в елита беше Славия, но си тръгна след само седем мача за "белите". Сега обаче се е концентрирал върху Монтана и иска да постигне успехи с отбора. 

"Във футбола няма място за обиди. Ние сме професионалисти и сключваме договор за определен срок и ако една от страните не е доволна, нормално е да се разделим поживо-поздраво." 

"Надявам се да продължим традицията срещу силните да играем силно. Дао сега първо срещу Литекс, а после срещу Левски и Лудогорец. Дай Боже да подобрим представянето си и на чужд терен, но ние искаме да се надиграваме с противниците." 

"Никой не знае какво му предстои занапред, надявам се с Монтана да стигнем възможно най-далеч за Купата на България. Пък защо не и да увелича колекцията си от трофеи", сподели Генчев.