Шефът на Пирин Венко Попов коментира в ефира на Diema Sport 2, че тепърва започва по-трудната задача пред благоевградчани, а именно утвърждаването им в А група. Ръководителят направи анализ на полусезона на „орлетата“, като коментира и треньора на клуба Наджи Шенсой.

„Щастлива година за клуба, завърнахме се в А група. Знаете на два пъти клубът фалира. Сега започва по-трудното, утвърждаването ни в А група. С течение на времето се надявам да вървим още по-добре. Знаете развиваме детско-юношеска школа, надяваме се и там нещата да вървят добре“, започна Попов.

„Според промяната в представянето не бе рязка, а постепенна. Ние започнахме набързо сезона, не направихме селекцията, която искахме и това оказа влияние. Адаптацията в А група ни бе по-трудна, с изключение на мача с Лудогорец, никой не ни надигра. Наджи Шенсой обаче успя да тушира напрежението в играчите и така дойдоха успехите“.

„Шенсой е познат в града ни, знаем как работи. Този негов характер даде плюса да го назначим. Той познава манталитета ни тук и това му помогна. Той познава играчите като характер и темперамент и това наклони везните да го назначим“, завърши Попов.