След победата над Лудогорец с 2:0 феновете на Локомотив Пловдив имат всички поводи да празнуват, но настроенията сред тях бяха далеч по-различни в хода на самия двубой от 14-ия кръг на родното първенство. Още през първото полувреме те предявиха шумно претенциите си към съдийството на Ивайло Стоянов, макар че най-сериозни бяха претенциите им относно два епизода от второто полувреме.

Първият от тях бе в 71-ата минута, когато при един корнер за Лудогорец Козмин Моци се бореше за позиция с единия от голмайсторите Димо Бакалов и в скока си го ритна в гърба с бутоните си. Полузащитникът на „смърфовете“ падна на тревата и се наложи на лекарският екип да влезе на терена, докато съдията показа жълт картон на румънеца. Ситуацията като цяло напомняше за онази срещу Стефан Николич от ЦСКА през миналия сезон, когато „червените“ имаха претенции за директен червен картон за бранителя.

Другият момент бе в 83-ата минута, а в него бе замесен левият бранител на „орлите“ Натанаел. Бразилецът се бореше със Зоран Балдовалиев за топката, като никой от тях не бе готов да отстъпи. В хода на единоборството защитникът откровено удари с длан през лицето своя съперник, а арбитърът не счете за нужно да спира играта.