На специална церемония бе представена третата част от трилогията „100 години Славия“, която носи името „Един век футбол в бяло“ с автор Камен Огнянов. Преди нея на пазара излязоха „Хрониките на Славия“ и алманаха „100 години Славия“. На представянето присъства и целият тим на „белите“, начело със старши треньора Иван Колев.

„Последната част от трилогията е посветена изцяло на футбола, докато другите две части обхващаха и други клубове, развивани в Славия в този повече от един век. Различното тук е, че за първи път са пресъздадени всички сезони на Славия още преди да се създаде Софийската лига през 1921 година, след това и на ниво А група, евротурнири, мачове за националните купи и т.н. Проследени са строежите на стадионите, има статистика за всички състезатели. Това е една миниенциклопедия за „белия“ клуб“, коментира авторът Камен Огнянов.

„Книгата ще бъде интересна не само за славистите, но и за всички, които се интересуват от футбол. Основното послание, е че един клуб, който е имал славно минали има и бъдеще“, допълни още той.