Наставникът на Берое Петър Хубчев беше изключително откровен след мача с Локомотив Пловдив. Тимът му изпусна победата в края, но според специалиста, това е реалният резултат от този двубой. 

"Ако трябва да съм честен, този резултат е справедлив. Но начинът, по който загубихме точките, е доста болезнен. Локомотив беше по-активният и по-свежият отбор. Най-лесно е да кажем, че сме уморени, но аз познавам момчетата си и го видях в очите им." 

"Бяхме много далеч от втора топка, закъснявахме, тежко е. Спортно-технически заслужен резултат, но това е футболът и затова е интересен и затова хората идват по трибуните. Задълбочена и конкретна оценка сега не е моментът да правя. Искам да сме колкото се може по-напред в края на сезона." 

"Не мога да кажа каква ще е зимната селекция. Нямаме набелязани футболисти, тепърва ще се запознаваме. Също така не мога да ви кажа дали ще има и освободени", сподели пред Diema Sport 2 Хубчев. 

Полусезонът за Берое приключи днес и играчите излизат в почивка. Но за треньора и щаба му почивка няма да има сега, защото всички те заминават за Германия, където ще изкарат специализация. 

"Утре заминаваме за специализация с щаба ми, ще бъдем 10 дни в Германия в Айнтрахт, в Майнц. Ще бъдем при Армин Фее и, който е един от най-силните треньори и ще много ценно да си сред тези хора", сподели още Хубчев.

Накрая той говори и за плановете за зимна подготовка на тима си. Тя ще протече почти изцяло в домашни условия, като беройци ще отидат за кратко в Турция за няколко контроли.  

"Подготовката започва на 11 януари, ще премине почти изцяло в Стара Загора, защото условията са много добри. Само за 8 дни ще сме в Турция за четири контроли, но още не е ясно кои ще са съперниците в тях", завърши Хубчев.