Старши треньорът на Пирин Наджи Шенсой поздрави футболистите си за 1:1 срещу Монтана в 17-ия кръг на А група. Според него те напълно са заслужили да не загубят срещу прекия си конкурент в битката за оцеляването и сега насочват вниманието си към предстоящите три домакинства.

„Според мен феновете и на двата отбора искаха техните любимци да спечелят, но не заслужихме – нито ние, нито Монтана. Беше типичен мач от първенството - с много борба, то и теренът не позволяваше друго . И двата отбора не искаха да загубят днес. Ако ние бяхме паднали, щеше да има 6 точки разлика между нас. Ако пък ние бяхме победили, щяхме да натрупаме самочувствие и да поставим Монтана под напрежение“, каза Шенсой.

„Ние сме аутсайдер и се радвам, че каквото и да стане до края, ще има битка. Искам да честитя на всички футболисти. Борихме се. Абсолютно заслужихме 1 точка и напълно заслужаваме да останем в А група.“

„Имаме три мача вкъщи – срещу Локомотив Пловдив, Черно море и Славия. Тук ни е големият шанс да постигнем нещо. Като за начало искаме да станем 9-и. После ще го мислим. Показахме в последните си 4 мача, че заслужаваме нещо такова. Един мач ако беше, може да се нарече случайно. Направихме 4 много хубави мача, играем с нов дух. Вече го правим регулярно, срещу големите успяхме да го постигнем“, добави специалистът.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS