Ръководството на Литекс даде своеобразен отговор на декларацията, която преди дни Лудогорец публикува след дербито между двата тима от 10-ия кръг на А група.

Мачът, който приключи при 1:1 в Разград, нажежи отново страстите между двата клуба както на терена, така и на трибуните, където шефовете на ловчанлии Стойчо Стоилов и Трифон Попов се скараха жестоко с изпълнителния директор на „орлите“ Ангел Петричев.

Впоследствие от лагера на шампиона многократно упрекнаха колегите си заради тяхното поведение, а последният им ход бе именно декларацията, в която се отчиташе, че Лудогорец не един или два пъти е бил ощетен от съдията.

Сега на свой ред Литекс предяви претенции към реферските отсъждания, като претендира за неравнозначен критерий от Таско Тасков и неговите помощници. „В дербито Лудогорец-Литекс имаше немалко моменти, при които оранжевите бяха ощетени в съдийските решения. Ето видео с някои от най-очевидните и грешни отсъждания, както и различния критерий, проявен от реферите в идентични ситуации“, написаха ловчанлии на официалния си сайт.