Дисциплинарната комисия към БФС отложи за следващото си заседание инцидентите от Вечното дерби Левски – ЦСКА, спечелено от „червените“ с 3:0.

По време на двубоя наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов бе уцелен със снежна топка от трибуните и се строполи на пистата.

Максималното наказание, което може да бъде наложено на „сините” е за три срещи. Ако това се случи, Левски няма да има мач на стадион „Георги Аспарухов” до края на календарната година и ще приеме извън София Берое и Литекс за първенство, а също така и Монтана за Купата на България.

Това ще зависи и от медицинското свидетелство, което Стойчо Младенов е поканен да предостави на Дисциплинарната комисия на следващото заседание. От него ще стане ясно каква е степента на нараняване на треньора, ако такова има и респективно дали Левски ще бъде наказан с лишаване на домакинство или просто предупреден.

„Факт е, че той е ударен. За това не се спори. Идеята е да видим дали има нараняване, ако има такова изобщо. Каква е степента на нараняването, ако има такова изобщо?  Определянето на едно наказание е комплекс от много неща. Трябва да преценим доста различни по своя характер и съдържание факти, за да може да определим какво ще бъде размерът на наказанието”, коментира пред Нова телевизия председателят на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз Юрий Кучев.

„Инцидентът е с последствие, което води до сериозна санкция. Въпросът е дали са само това последствията или има и други.”

„Факта е, че има твърдения за наранени полицаи. Не е ясно дали са на територията на стадиона. Не е ясно какви са нараняванията. Не е ясно ситуацията, при която е станало. За това изискваме от полицията подробна информация”, каза още Кучев.