Една от ключовите битки за разпределение на квотите за участие в Европа през следващия сезон ще се изиграе днес в Стара Загора. Под Аязмото се срещат местният Берое и Черно море, като и двата тима имат претенции да се доберат до квотите за евротурнирите. 

Този мач е от 16:30 часа днес и ще бъде излъчен в ефира на Diema Sport, както и на нашата платформа Gong Play. За вас ще го следим минута по минута на Gong.bg, а ще можете да го слушате и на честотите на Дарик радио

Домакините излизат в доста по-добра изходна позиция за атака на Европа. При успех над Черно море, те ще си върнат втората позиция, която временно отстъпиха на Левски след нулевото равенство със Славия миналия кръг. 

"Моряците" пък нямат право на грешка след колебливите изяви от началото на пролетта. Те все още нямат победа и дори отбелязан гол, а ако продължат в същия дух и в Стара Загора, може да помахат за сбогом на Лига Европа, защото изоставането им ще стане прекалено голямо. 

Още един коз за беройци е серията им от пет поредни двубоя без поражение. Освен това, те отстраниха този съперник през декември миналата година в турнира за Купата на България и имат психологическо преимущество в този план. 

Наставникът им Петър Хубчев няма да може да разчита на цели трима наказани футболисти. Това са Елиаш, Исмаил Иса и Иво Иванов. Останалите са на разположение, а дебют може да запише Илия Миланов, който беше картотекиран през седмицата.

От началото на пролетта пък "моряците" постоянно имат проблеми около окомплектоването на състава, като сега аут е наказаният Марк Клок, а с контузии са Мамуту Кулибали, Траян Траянов и Стефан Станчев. Но наставникът Никола Спасов има достатъчно широк състав и може да направи необходимите промени без проблеми.