Спортният директор на Левски Георги Иванов заяви в специално интервю за Diema Sport, че е доволен от представянето на отбора в първите 4 мача след откриването на новия шампионат. Иванов се върна назад във времето и добави още, че не е преживял финала за Купата на България, който „сините“ загубиха по драматичен начин от Черно море.

„Доволен съм старта ни в А група предвид програмата. Две тежки гостувания на старта - на Ботев, на Лудогорец, домакинство на Литекс и след това гостуване на Черно море. Предвид играчите, които имаме съм доволен от това, което показва отборът...от себераздаването, от амбицията. Ние сме доволни от това. Първенството е в ранен етап има още много кръгове и нещата там ще се решават. За нас важно е да видим „Смятам, че момчетата могат и повече. Ние шанс и поле за изява ще им даден и ще им даваме и за в бъдеще, но от тях зависи начинът, по който ще се развиват. За да се развива един спортист има много неща, които трябва да прави и извън стадиона, да поддържа режим, да се храни правилно. Всичко е комплексно. Не са само тренировките и мачовете“, добави Иванов.

Колкото до преенциите на Левски към съдийството след първите няколко мача, шефът на „сините“ обясни: „Напълно нормално е да реагираме, когато сме ощетени, но и Литекс бе ощетен на Герена. Надявам се тези грешки да са от недоглеждане, а не от странични фактори. Като цяло обаче е рано и не бива да притискаме съдиите, но и те не бива да са главнодействащите лица на терена“.

На въпрос за проблема с жълтите карти на Атанас Курдов и Умар Диаби, Иванов каза: „Ние знаехме, че и двамата нападатели имаха проблеми - и Курдов, и Диаби. Единствено не знаехме в какви срокове ще продължи това. Ние като клуб и международният отдел на БФС направихме всичко възможно. Но в крайна сметка на УЕФА не можем да влияем, тя гледа случаите, когато си реши. Картата на Курдов дойде сутринта в 9.30 днес, така че на него ще разчитаме“.

„Изчакваме тези дни да видим дали Абди ще дойде. Вероятно тези дни ще имаме договорка. С него има споразумение. Играчи, които гледахме, на добри години с потенциал, реално отказаха. Но нормално е добрите играчи да искат повече пари. В крайна сметка го казах и преди – няма да направим нищо на всяка цена. Разбирам желанието на Стойчо Стоев от първия мач отборът да е окомплектован. Ние обаче освободихме много играчи. Селекцията е труден процес. Много футболисти са свикнали, че Левски трябва да дава високи заплати, но докато се свикне, че сега дава по-малки, ще е проблем. Ще го преболедуваме този период“.

„Целият минал сезон бе тежък за нас. Може би това, което се случи с Тодор Батков Левски винаги е бил изряден и за пример и се надяваме в следващите години това да направим – да намалим заплатите и бюджета, но всички плащания да са редовни и изрядни“.

„Аз още не съм преживял Купата. Мислех, че след тази тежка година, трофеят щеше да ни дойде добре. Но може би съдбата и това, че не сме били подредена къща през цялата година, в крайна сметка, когато нещо не е уредено при теб е нормално и късметът да изневери. Но ни даде друг поглед този финал – решихме да започнем от нулата. Но сега всичко зависи от това какво ще стане в бъдеще. Вярвам, че сега сме на правилния път“.

Във връзка с изказването на бившия наставник на тима от Герена Станимир Стоилов, че Левски всяка година трябва да е стреми и да участва в евротурнирите, заради солидните финансови средства, които биха влезли в клуба, Иванов коментира: „Левски трябва всяка година да участва в Европа. Ние искахме да сторим това. Не смятам, че има привърженик на Левски, който мисли, че Левски не трябва да бъде в Европа. Нещо повече, ние като ръководители искаме да сме в Шампионска лига. Но всичко е постепенно. Не може от първи клас да идеш в пети. Ето сега имаме набор 1998, който ще е следващата вълна в отбора. Ако трябва да казвам каква е издръжката на школата на Левски – един милион и триста хиляди. Затова трябва да имаме играчи от школата. Школата на Левски работи добре. Да, има много юноши, които не играят тук. Чета и това, но явно тогава, към онзи момент, не са успели да се наложат в клуба“.

Гонзо бе картотекиран да играе за тима на Рилски спортист във В група, за възможността да се изправи срещу ЦСКА, бившият нападател обясни: „Когато стана въпрос, се съгласих чисто приятелски да играя във В група за удоволствие. Тогава не съм знаел, че ЦСКА и Локо Сф ще играят там. Нямам очаквания, че ще се представя добре, не знам дали въобще ще играя,още повече срещу ЦСКА. Аз сега тренирам по два пъти на седмица. Когато аз реших, че ще играя във В група, се говореше, че ЦСКА ще бъдат в А окръжна“.

„Левски се бори във всеки мач за победа. Левски иска и титлата и Купата. Но в крайна сметка е важно да изградим основата да имаме един добър отбор и да бъдем с манталитет на победители и дори някъде да загубим, да знаем, че сме играли за победа. Важно е да изградим стабилна психика на тези футболисти, които са сега при нас“, завърши Георги Иванов.

Още от изказването на Георги Иванов, може да намерите ТУК!