Сезон 2014/15 в българския футбол приключи, а с него и наградите, които Gong.bg и Diema sport връчват по време на кампанията. Двете анкети „Гол на кръга“ и „Играч на мача“ бяха белязани от редица обрати при гласуванията и огромен интерес от старана на потребителите на спортния сайт.

Всичко за Играч на мача - четете тук!

Общо 42 бутилки шампанско бяха раздадени на футболистите, избрани от феновете за Номер 1 в срещите от българското първенство.

Първият победител е Тихомир Трифонов, който получи своя приз след двубоя Хасково – Марек. Защитникът спечели класацията с 34.18%. Последният за сезона е Жуниор Мапуку от Берое, който получи 26.03%.

Статистиката в анкетата „Играч на мача“ сочи, че най-убедителните резултати в нея са постигнати от футболисти на Левски. Най-доброто постижение принадлежи на Владимир Гаджев, който спечели бутилката шампанско на 22 май след мача Локомотив Пловдив - Левски. Той получи 90% от гласовете, след като донесе успеха на „сините“ с красив гол при гостуването в 31-ия кръг на А група. Именно това попадение бе отличено и за „Гол на кръга“.

След Владимир Гаджев по този показател са Антонио Аниете, спечелил анкетата с 85.1% на 17 април, и Божидар Краев с 80.39% от 26 май.

Най-много бутилки шампанско е „изпил“ Иван Коконов, който през сезона носи екипа на Черно море. Крилото триумфира 4 пъти в класацията „Играч на мача“.

Другата анкета „Гол на кръга“ се състоя 7 пъти - за заключителните 7 кръга на А група.

Най-много победители има тимът на Левски. Цели 4 пъти най-впечатляващите попадения са били дело на играчи от стадион „Георги Аспарухов“ - Антонио Аниете (26-и кръг), Мигел Бедоя (28-и кръг), Радослав Цонев (30-и кръг) и Владимир Гаджев (31-и кръг).

Всичко за Гол на кръга - тук!

Два приза са били отредени за футболисти на Берое – Атанас Зехиров (27-и кръг) и Георги Костадинов (29-и кръг), и един за ЦСКА – Тончи Кукоч (32-и кръг).

Най-убедителен резултат е записал Владимир Гаджев, който получи 84.71% от фенския вот за попадението си в 31-ия кръг на шампионата. Последният победител за сезона е футболистът на ЦСКА Тончи Кукоч, който спечели 58.79% от гласовете на потребителите в Gong.bg.