Четири кръга от пролетния дял на шампионата вече минаха. Левски спечели общо 5 точки от 12 възможни. „Сините“ претърпяха поражение от Лудогорец /1:2/, записаха победа над Черно море /2:0/ и две равенства – с Монтана на свой терен /0:0/ и с Локомотив Пловдив като гост /1:1/. 

Цифрите със сигурност можеше да бъдат различни, но реалностите са такива. След успеха във Варна, който бе изкован с много воля и характер, момчетата на Стойчо Стоев се представиха под очакванията срещу Монтана, а срещу Локо Пловдив бяха на път да разочароват  феновете си.

След като инкасираха гол, до края на първото полувреме левскарите не показаха да имат идея как да обърнат мача в своя полза. Дори можеше да се стигне до увеличаване на пасива, ако не бяха някои намеси на Боян Йоргачевич. 

След срещата Стойчо Стоев заяви, че голът е пречупил отборa му, а това е неприемливо. Недопустимо е отбор с претенциите и историята на Левски да изпада в състояние на безпомощност, когато изостава в резултата. В годините назад „сините“ неведнъж са правили далеч по-големи обрати, а напоследък подобен развой изглежда като утопичен сюжет. 

Оправданието, че липсват основни играчи не бива да излиза на преден план. Факт е, че отсъствието и на Георги Костадинов, и на Мехди Бурабия се усеща, но тези, които влизат на терена, за да ги заместят, трябва да сторят всичко по силите си, за да оправдаят дадения им шанс. 

Срещу Локомотив Джереми де Нойер се представи под очакванията, а Радoслав Цонев се открои с играта си едва през второто полувреме. Юношата на „сините“, както и останалите млади момчета в състава, следва да използват именно тези срещи, за да докажат, че заслужават мястото си в отбора.

Радващата новина за феновете на Левски от двубоя на Лаута е, че футболистите успяха да се върнат в мача и през второто полувреме показаха доста по-борбено лице. Новото попълнение Венци Христов вкара, а след това можеше  да отбележи и още едно попадение. Изискванията към Христов на Герена ще бъдат високи, така че той трябва да се готви и да надгражда нивото си в следващите срещи, в противен случай бившият футболист на Берое ще бъде поредният пробвал се да бъде нападател на Левски.

За финал…Лудогорец вече дръпна с 12 точки пред Левски в класирането. Само преди няколко месеца Левски бе лидер, а в последствие и равен по точки в разградчани. Изваждането на Литекс от А група и последвалото отнемане на точки, и прекрояване на класирането, неминуемо е  дало своето отражение в чисто психологически аспект върху отбора на Левски, но все пак трябва да се намери начин за адаптиране към ситуацията. В началото на сезона от Левски обявиха, че целта пред тима е изграждане на боеспособен състав и класиране за европейските клубни турнири. Цел, която продължава да стои с пълна сила пред възпитаниците на Стойчо Стоев и за която ще трябва да се потрудят много здраво, за да постигнат. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS