Лудогорец продължава уверения си поход към титлата след петата си поредна победа през пролетта. Новата жертва на разградчани беше тимът на Славия, като те надделяха над най-стария столичен клуб с 3:1.  

Двата бързи удара преди почивката нанесоха бразилците Джонатан Кафу и Вандерсон, с което обезсмислиха втората част. Славистите определено могат да съжаляват, след като при 0:0 два невероятни пропуска направи Борислав Балджийски. 

След подновяването на играта Козмин Моци направи 3:0 след точно изпълнена дузпа, а четвърт час преди края Донел Муканза оформи крайния резултат с почетното попадение за Славия. В края гол на Кишада беше отменен заради засада и това беше всичко. 

А начинът, по който започна този мач, по нищо не предвещаваше развръзката впоследствие. Гостите от София тръгнаха смело напред след първия съдийски сигнал и имаха няколко опасни нахлувания в наказателното поле на противника. 

При тях Сердер Сердеров и Борислав Балджийски не бяха точни, а намеса на Владо Стоянов се наложи още в 6-та минута. Но най-чистото положение за "белите" дойде само минутка по-късно. 

Тогава Борислав Балджийски получи топката около точката на дузпата след пробив на Омар Абуд. Той стреля добре, но топката срещна лявата греда на вратата на Лудогорец и нямаше попадение. 

Последва още един шанс за славистите в 13-та минута, като пак Абуд беше намесен в него, но и това не се озова в мрежата на Стоянов, като определено гостите могат да съжаляват, че не взеха ранна преднина. 

Лудогорец отвърна с един пропуск на Андрей Препелица в 16-та минута, но определено в началото на двубоя играта на разградчани не вървеше толкова гладко. А Славия продължаваше да пропуска. 

Най-фрапантният пропуск беше на Балджийски в 30-та минута. Тогава той получи топката в наказателното поле от Сердер Сердеров и останал сам срещу Владо Стоянов, стреля в тялото му и пропусна невероятен шанс.

Това подейства отрезвително на домакините и те вдигнаха оборотите. И затова веднага стигнаха до попадение, възползвайки се от първата сериозна грешка на "белите" в мача. Това беше в 36-та минута. 

Тогава Ивайло Димитров загуби една топка в средата на терена от Джонатан Кафу, бразилецът напредна мощно, преодоля защитата на съперника и с хубав удар не остави никакви шансове на Георги Петков - 1:0

След тази ситуация настроението в редиците на Лудогорец дойде и играчите на Георги Дерменджиев се забавляваха на терена. Славистите пък все по-често грешаха и нямаше как да не падне втори гол още до почивката. 

В 44-та минута и това се случи, след като точен беше Вандерсон. Витиня отне топката от Георги Йомов пред наказателното поле, макар да останаха съмнения, че може да е нарушил правилата срещу юношата на Левски. Португалецът обаче не трепна, намери перфектно бразилеца сам срещу Петков и го прехвърли за 2:0

Какво се случи преди почивката на мача в Разград?

При този резултат дойде и почивката, а столичани пак бяха по-активни. Но първо удар на Балджийски беше избит от Стоянов в 46-та минута, а после и Муканза не беше точен. Лудогорец отвърна с нов пробив и удар на Кафу, но Петков изби. 

Всичко в този мач свърши в 63-та минута. Тогава реферът Драгомир Драганов даде дузпа за нарушение срещу Вандерсон от страна на Стефан Велков. Младокът не можа да уцели топката при шпагата си, но претендираше, че не е фаулирал и бразилеца, но съдията беше непреклонен - дузпа. Тя беше вкарана от Козмин Моци по безкомпромисен начин и резултатът набъбна на 3:0. 

След това домакините продължиха да се забавляват на терена, а Славия търсеше почетното попадение предимно от статични положения, но пак нямаше късмет. Балджийски и Омар не успяха да намерят очертанията на вратата. 

Разградчани имаха хубави положения, но вече действаха разконцентрирано и не можаха да увеличат преднината си. И тази кратка загуба на фокус доведе до попадение в мрежата им. То падна в 75-та минута

Тогава младият Георги Йомов беше оставен непокрит в наказателното поле и стреля мощно, но топката стигна до Донел Муканза на далечната греда. Той от един метър просто нямаше как да пропусне и намали на 1:3. 

Но въпреки че отбелязаха попадение, славистите нямаше какво да направят до края на мача. Лудогорец уверено водеше събитията на терена и в крайна сметка се поздрави с уверената победа, за да направи още по-безоблачен престоя си на върха и съвсем да откаже преследвачите си. 

Единственото за отбелязване в края беше отмененото попадение на домакините в 89-та минута, чийто автор беше Жуниор Кишада. Той не беше в засада, но авторът на асистенцията към него Марселиньо беше зад защитата и попадението правилно не беше зачетено. 

Така разградчани вече имат 51 точки на върха, с 15 повече от втория Левски. Славия остава на четвъртата позиция с 35 точки и може да изостане още от останалите претенденти за местата в евротурнирите.