След дългия избирателен ден в неделя, който лиши футболните фенове на А група от емоции, 13-ият кръг от шампионата ще бъде подновен. Последният мач от този поток ще противопостави Берое и Славия.

Мачът, който ще се проведе в Стара Загора, стартира в 20.00 часа. Двубоя можете да наблюдавате в платформата Gong Play, по Diema sport, както и да го слушате по Дарик радио. Развитието минута по минута ще имате възможността да проследите в Gong.bg.

Евентуалната победа би върнала Берое в тройката на класирането, с което ще изпревари Литекс, въпреки равенството в точките.

Атанас Зехиров, който се възстанови от контузия, най-вероятно ще попадне в групата на домакините.

Колкото до състава на Славия, според предварителните очаквания Георги Петков ще се завърне на вратата на „белите“.

Емил Мартинов ще бъде готов да играе за Славия. В последните седмици халфът лекуваше контузия в крака и пропусна последните пет мача на "белите" във всички турнири. За последно полузащитникът беше титуляр за Славия при поражението с 0:1 удома срещу Левски на 13 септември.

Статистиката преди този двубой е в полза на Берое. Тимът не е допуснал загуба от Славия в 8 поредни шампионатни двубоя – 6 победи, последвани от 1:1 в Стара Загора на 23 ноември 2014 г. и 0:0 на 9 август т.г. на „Овча купел”.

Още по-любопитен факт е, че Берое е единственият отбор в А група, допуснал само един гол на свой терен в досегашните си 6 домакинства.

В същото време Славия е в серия от три поредни срещи без гол за първи път през настоящия сезон – 0:2 срещу Локо Пд, 0:0 срещу Пирин и 0:1 срещу Черно море, като това се случва за първи път при сегашния старши-треньор Иван Колев.

98 са срещите, изиграни между двата отбора на ниво А група, като досега „беройци“ са надделявали 33 пъти срещу 45 победи от страна на Славия. 20 пък са равенствата, записани досега. 116:173 е головата разлика в полза на „белите“.

В миналия кръг срещу Черно море левият бек на Славия Диего Фераресо получи седмия си жълт картон от началото на сезона, колкото имат само Петрус Бумал (Литекс) и Марсело Марселиньо (Лудогорец).

Срещата е поверена на главния съдия Георги Димитров, а лайнсмени са Иван Вълчев и Димитър Русев. Допълнителни рефери в близост до двете футболни врати са Таско Тасков и Ангел Баяцалиев, а Петър Джугански е четвърти съдия. Валентин Драгомиров от София е дежурен делегат на БФС, а работата на съдиите ще оцени Кирил Лозанов.

Билетите за мача са на цена 5 лева за всички възрастови групи, а пропуските за ВИП ложите на стадиона са на цена 30 лева и 10 лв. за лица под 18 г. Билетите за тази среща ще бъдат в продажба единствено на касите на стадион „Берое“, които ще работят днес от 18 часа, когато ще отворят и вратите на съоръжението.