Отборите на Берое и Локомотив Пловдив изиграха един от най-интригуващите сблъсъци от началото на сезона в А група. На стадиона в Стара Загора любителите на футбола видяха цели седем гола, а домакините успяха да изковат запомнящ се успех с 5:2.

За гостите остана утехата, че нападателят на тима Марин Камбуров успя да се изкачи на върха в голмайсторската листа в А група, изпреварвайки румънския стрелец на шампионите от Лудогорец – Клаудиу Кешеру. И двата гола за гостите вкара именно Камбуров, който вече има 14 попадения от началото на сезона.  

С успеха си Берое се изкачи на трето място във временното класиране, а Локо Пловдив остава пети.

Двубоят започна вихрено за домакините от Берое, а първата фатална грешка в отбраната на гостите дойде в 10-ата минута. Тя бе дело на вратаря на Локомотив Ясин Ел Харуби, който направи глупава дузпа, която доведе и до логичен червен картон за мароканеца.

Харуби не успя да отиграе една наглед елементарно върната към него топка, а това позволи на Том да се озове на отлична позиция. Халфът на домакините пробва да прехвърли противниковия вратар, който обаче използва прийом от кикбокса и тръшна бразилеца на земята. Реферът Ангел Ангелов нямаше какво друго да направи, освен да посочи бялата точка и да отстрани от игра Ел Харуби.

Димитър Велковски трябваше да отстъпи мястото си на резервния страж Александър Витанов, който обаче не успя да реагира при изпълнението на 11-метровия наказателен удар от страна на Елиаш.

Окрилени от попадението във врата на Локо Пд, домакините продължиха да нападат устремено. Само пет минути след откриването на резултата, Спас Делев бе изеден по дясното крило и след като направи финт, центрира много прецизно на главата на Исмаил Иса, а за нападателя не представляваше трудност да се разпише с глава от близко разстояние.

Въпреки кошмарния старт за гостите, футболистите на Илиан Илиев не намираха сили да отговорят на своя противник и рядко стигаха дори до наказателното поле на домакините. От своя страна Берое продължи да играе с настроение, а численото неравенство на терена на моменти си личеше явно.

В 27-ата минута „зелените“ нанесоха своя трети удар. Този път Спас Делев записа името сред голмайсторите и материализира добрата си игра от началото на мача. Изненадващо нисичкият нападател се разписа с глава след дълго подаване на Неманя Милисавлевич.

Веднага след третия гол в срещата, Георги Божилов имаше отличен шанс да направи резултата още по-изразителен, но този път късметът не бе с домакините. Силният удар на Божилов спря в десния страничен стълб.

Втората част започна с уникален пропуск за тима на треньора Пламен Липенски. Спас Делев бе изведен очи в очи с вратаря на гостите Александър Витанов, но не посмя да стреля и потърси комбинация с Елиаш. Халфът на Берое също не понечи да стреля от два-три метра и подаде към Исмаил Иса, чийто силен удар обаче бе отразен от вратаря на гостите.

Отговорът на гостите от Локомотив дойде в 53-ата минута чрез Мартин Камбуров. След удар на Веселин Марчев, Благой Макенджиев успя да парира удара, но отбитата топка попадна в непокрития голмайстор на „смърфовете“, който от няколко метра намали резултата. Това бе гол номер 13 за Камбуров, с който той се изравни с голмайстора на шампионите Клаудиу Кешеру и общо негов 168-ми в А група.

Постепенно домакините видимо намалиха темпото, а след 60-ата минута наставникът на Берое извърши две промени в състава си с оглед на предстоящото тежко гостуване на ЦСКА в мач реванш от турнира за Купата на България.

Играта напуснаха голмайсторите Елиаш и Спас Делев, като това неминуемо се отрази на домакините.

В 73-ата минута гостите от Пловдив успяха да стигнат до нов гол, отново дело на Мартин Камбуров. Нападателят на Локомотив се разписа от бялата точка, след като Иво Иванов извърши нарушение в наказателното поле срещу Веселин Марчев.

Силите на десетимата от Локо Пловдив обаче не стигнаха за подвиг. В заключителните минути тимът на Берое отново вдигна оборотите и стигна до нови два гола. Три минути преди края на редовното време, Том проби отлично по дясното крило и сервира топката на крака на Станислав Костов, който от близко разстояние покачи на 4:2.

Точка на спора сложи Неманя Милисавлевич с красиво попадение в продължението на срещата. Исмаил Иса отново затрудни вратаря Витанов, който успя да избие удара му, но топката попадна в сръбския футболист на Берое, който с изключително техничен удар по диагонала прати топката в далечния ъгъл за крайното 5:2.