Старши треньорът на Литекс Красимир Балъков заяви след победата над Марек с 3:0, че в българския шампионат няма фаворити. Специалистът коментира, че „оранжевите“ са отбелязали сравнително късно голове срещу дупничани, заради твърде защитната игра на гостите и допълни, че не е липсвала креативност в редиците на неговия състав.

„Ако погледнем като цяло мача, трудно стигнахме до гола, защото Марек играеше доста защитно. Теренът не бе в перфектно състояние и трудно се създаваха положения. Колкото повече време минаваше, толкова по-трудно ставаше. Но моите играчи запазиха спокойствие и през втората част бяхме безупречни“, започна Балъков в ефира на Диема.

„Не коментирам съдиите. Мисля, че не трябва да се занимаваме с тези дребни неща, като дадени картони, а трябва да играем футбол и да доставяме удоволствие на публиката“.

„Не е липсвала креативност в нашите редици“.

„Няма фаворити в българското първенство. Видяхте как Лудогорец ни смачка, а след това как Левски прегази разградчани“.

„Работата на Минчев е да бележи. Затова го пускаме. Хубаво е, че бе точен на два пъти. Нашата работа е да развиваме тези играчи. Но ние искаме и да сме в челните места. Това прави нашите задачи малко по-сложни. Имаме варианти в защита. Момчетата се влагат на 100%, което е важно за нас“, завърши Балъков.