Наставникът на Литекс Красимир Балъков беше много доволен от представянето на тима му в мача със Славия. Ловчанлии победиха с 2:0 и записаха трета поредна победа след хубавите си игри напоследък. Ето какво сподели той:

"Нещо подобно се получи на мача с Левски от миналата седмица, но не можем да доминираме 90 минути. Не можем да реализираме това, което искаме. Но правим хубави мачове и бележим, колкото можем. През втората част се борехме, имахме хубави контри и взехме победата." 

"Доволен съм. Най-важното е, че футболистите вече осъзнават какво искам от тях и се залагат. За мен това е по-важно от един, два или три гола. Изпълняват тактическите задачи. Но аз съм им казвал, че е важна още борбата и настройката за мача." 

"Момчетата са направили много голяма крачка напред, защото вече разбират какво искам от тях. Искам да ги поздравя, защото ние сме един отбор. За трети път ни се получава, защото пак влиза играч и вкарва гол, както в предишните мачове." 

"От самото начало споделих, че разчитам на всички футболисти - от първия до последния. Доста хора бяха контузени, но лека-полека влизат Момчетата се справят със задачите и затова съм доволен." 

"Искаме да подобрим още играта, не искам да сме добри само по 60 минути Искам да се опитаме през цялото игрово време да имаме доминация и да диктуваме ритъма. От време на време изпускаме ритъма, но това е нормално, млад отбор сме."

"Прекалено рано е да поглеждаме където и да било. Ние играем мач за мач и искам от момчетата да се доказват с всеки изминал двубой."

"Исках Радуканов да излезе от тази ситуация, защото и аз бях в нея в началото на сезона. Но ние тук нямаме търпение. Един отбор се гради за шест и повече месеца и ние трябва да се научим да уважаваме хората, които се занимават с тази работа. Това е моето мнение. Но във футбола няма време, ако губиш веднага си под напрежение."

"Ние не изиграхме най-добрия си мач, но имаме качествени играчи, които могат да променят развоя на двубоя във всеки един момент. Те нямат такива, но въпреки това ни затрудниха живота. Бъдете по-търпеливи към треньорската професия."

"За всичко трябва време, не казвам, че играем на топниво. Но поне се опитваме всеки мач да сме на върха на възможностите си и мисля, че се получава. По-важното е, че правим крачки напред."

"Шестият кръг не може да промени никакви приоритети. Футболистите ги знаят - от първо до трето място искаме. Но сега е едва седми кръг, важното е, че растем като колектив и качество. Занапред имаме много мачове, както казва Гриша Ганчев, нивата е много дълга."

"Поздравявам Лудогорец за тоя емоционален и страхотен мач, който направиха. Това беше за цяла България, всички сме стискали палци до последната секунда. А и с интригата накрая с вратаря... Аз съм бил треньор на Владо Стоянов в Бургас, стисках палци да пази, но не стана."

"Тези успехи дават стимул за работа, особено за нашите млади момчета. Свалям шапка на целия отбор. Видя се, че не са лоши чужденците им, те са доста добри и трябва да ги уважаваме", заяви Балъков.