Фенове и легенди на Левски организираха своята коледна "Синя приказка". Шоуто се състоя в зала "Универсиада", а посетителите видяха любопитни двубои, в които участие взеха техните любимци, превърнали се в първия български отбор, участвал в Шампионската лига.

Легендите, водени от Станимир Стоилов, участваха в четиристранен турнир заедно с отбор на сините звезди, селектиран от Тити Папазов, отбор на феновете и отбор на журналистите.

В първия полуфинал легендите нямаха проблеми с тима на Тити Папазов, в който най-голямото име бе това на Емил Велев. Вторият полуфинал противопостави фенове и журналисти, а феновете победиха след изпълнение на дузпи.

Шоуто бе пълно и в самия финал, в който бившите футболисти на Левски поведоха със 7:2, когато Мъри Стоилов извади отбора от терена и така феновете спечелиха заслужено.

Последва мач между юношите, родени през 2005 година от школите на "Георги Аспарухов" и на стадион "Раковски". Кулминацията трябваше да бъде мач между първия отбор на Левски и тима по футзал Левски София-Запад. "Сините" обаче не се събраха, след като единствените в залата бяха Елин Топузаков, Владимир Гаджев и Александър Любенов. Така се наложи мачът да бъде отменен, а футзал отборът направи двубой помежду си. Изненадващо в залата не бе спортният директор на клуба Георги Иванов, който по традиция повежда отбора в коледния двубой.

Събитието уважиха още легенди на Левски като Наско Сираков и Цанко Цветанов. Привържениците участваха в различни томболи и игри, а всеки можеше да подпомогне създаването на детско-юношеска школа по футзал. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS